Съвременното климатично оборудване – как да го използваме, за постигане на пълен комфорт

Обложка

Съвременното климатично оборудване – как да го използваме, за постигане на пълен комфорт

А ти хареса ли тази статия?!?

Съвременното климатично оборудване ви позволява да поддържате идеално комфортни условия във всяка стая дори и в най-големите студ и жега. Но за да го изберете правилното оборудване, имате нужда от помощта на специалисти – овк проектиране във Варна. Те ще ви посъветват първо да бъде разработен индивидуален проект.

Защо и как се извършва проектирането на вентилация и климатизация?

Защо имате нужда от проект за вентилация и климатизация? За да могат тези системи ефективно да решават поставените им задачи, те трябва да бъдат правилно планирани и изчислени. Това е същността на проекта.

Разработчикът взема предвид редица фактори. По отношение на вентилацията необходимостта от чист въздух зависи от броя на хората в стаята. Колкото до скоростта на обмен на въздух, то тя е необходима за отстраняване на излишната влага и произведените летливи вещества като дим, въглероден диоксид, химически изпарения, неприятни миризми и други. Трябва да се вземе предвид и количеството топлина, влизащо в стаята отвън, както и генерирането на топлина от хора в стаята, а също и от оборудването, работещо вътре.

Ако се заемете с подреждането на системите за микроклимат на случаен принцип, без предварителна разработка на проект, най-вероятно може да се случи едно от следните две нежелани събития:

  1. Вентилацията или климатизацията няма да бъдат достатъчно ефективни. В първия случай стаята ще бъде задушна и влажна – ще се появяват гъбички и мухъл, а някои мебели и аксесоари ще се повредят.
  2. В помещението ще бъде горещо, а климатикът, постоянно работещ в режим на претоварване, ще се поврежда много често. Производителността на гореспоменатите системи ще бъде неоправдано надценена. Така потребителят ще трябва да закупи по-скъпо оборудване, отколкото е предвидил и отколкото изобщо е необходимо. Освен това прекомерно ефективната вентилация неоправдано ще увеличи разходите за отопление през зимата и климатизация през лятото, тъй като топлината и студът, произведени заедно с отработения въздух, се излъчват през аспиратора.
Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове