Съвети за превоз на животни

А ти хареса ли тази статия?!?

Най-накрая е дошъл денят на голямото преместване. И когато казваме голямо, значи наистина е голямо. Вие сте на път и трябва да се придвижите през цялата страна. Всичко е сортирано, опаковано, намерили сте място за живеене в новия град, и междувременно сте подредили почти всичко. Въпреки това, едно нещо остава: как ще превозите вашия домашен любимец или любимци?

Превоз на животни – по-точно домашни котки, кучета, зайци, птици, влечуги може да бъде много сложно. Точно както цялото преместване е трудно за вас, така ще бъде трудно и за вашите галеници. Те трябва да се придвижат до напълно ново място, но те не знаят защо точно трябва да го извършат. За щастие, може да направите тази промяна малко по-лесна за тях по няколко начина.

Най-очевидното решение би било да се използва услуга като т.н. „Зоотакси” – лицензирани куриерски услуги за превоз на животни в страната и чужбина. Zootaxi.bg разполагат с подходящи превозни средства – автомобили, специално оборудвани за превоз на животни – с осигурена подходяща температура и съответстващ по размер клетки, в които вашето животно ще се чувства удобно. Освен това персоналът е преминал специален курс на обучение и знае как да се държи с животни, подложени на стрес, а всяка такава промяна може да бъде стресираща.

Предимството на този вид услуги е, че вашият домашен любимец ще бъде превозен до мястото, където сте се насочили, и че за него ще бъдат полагани квалифицирани грижи през цялото време на пътуването. И това няма да струва чак толкова много, колкото предполагате. Еестествено, за по-едрите животни се заплаща малко по-скъпо. Точната цена зависи от размера на вашия домашен любимец, какъв домашен любимец е и колко на брой искате да превозите, но като цяло може да планирате разходите като погледнете на Zootaxi.bg. Там може да направите запитване и да получите подробна информация какви са вашите възможности.

Друга добра идея е да си направите едно голямо пътуване заедно – преминете през цялата страна с вашия домашен любимец! Може да го оставите в колата до вас и да си правите компания един на друг, да спрете на забавни места по протежение на пътя. Пускайте вашия любимец на разходка по тези места, ако имате куче или добре обучена котка. Само не забравяйте по време на пътуването да вземете някои от любимите му играчки – така може да си играе, докато шофирате. Като следвате тези съвети за превоз на животни, вие и вашите любими същества може едновременно да получите преместване с по-малко стрес, отколкото е възможно! Не забравяйте винаги да качвате вашите домашни любимци в автомобила последни и да ги разтоварите първи в новия дом.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

3 Коментара

  1. рент а кар Бургас (Цветелин)

    Местенето на животни наистина може да бъде доста трудно. Ако някой търси помощ с преместването на животни от Бургас, то може да се обърне към Фондация Приятели на животните – Бургас: http://www.koi-me-iska.com/

  2. квартири свищов (Свищокио)

    Много е важно преди да тръгнете на дълъг път с домашен любимец да изберете хотел, който има възможност да предложи подслон на животното.

  3. метални врати (Георги)

    Доста интересна статия! Тряа да съм избрал хотел в който могат да се приютяват животни!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове