Работа от дома и нуждата от личен автомобил – какво се промени

Обложка

Работа от дома и нуждата от личен автомобил – какво се промени

А ти хареса ли тази статия?!?

Пандемията от ковид-19 промени живота на много хора по един или друг начин, а една от големите промени, засегна начина, по който работим. Все повече компании преминаха на така наречения хоум офис, при който служителите работят от дома си.

Това може да е удобно за едни и некомфортно за други, особено ако живеят на малко пространство с повече хора. Определено, обаче, хората, които преминаха на режим на работа от вкъщи, имат доста по-малки потребности от транспорт.

Нужна ли ви е собствена кола

Ако живеете в някой от добре уредените квартали на София, където има всякакви магазини и всичко ви е на 5 – 10 минути пеш от дома, минаването на режим хоум офис определено може да елиминира нуждата от покупка на собствена кола.

Защо ви е нужен автомобил, ако само ще стои на паркинга пред блока или в гаража, а вие на свой ред само да му плащате разходите. Защото не е тайна, че разходите около  един автомобил са огромни.

Като цяло, много хора, които работят в режим на хоум офис в София, споделят, че използват колата само за да посещават роднини или да си правят разходки. Но необходимо ли е да плащаме всяка година по няколко заплати за нещо, което не е от първостепенна важност?

Вземането на кола под наем е опция

Вземането на кола под наем може да е много добра опция за всички хора, които вече работят и се очертава да работят от вкъщи. Когато роднини ви поканят на гости в провинцията, можете просто да наемете возилото за ден – два.

Същото важи и ако желаете да се разходите до Боровец, Банско или Пампорово, а също и ако искате да отскочите до Гърция или до Черноморието. Това е чудесна възможност да се спестят много пари.

По правило, основната потребност от транспорт е свързана с работа и водене на децата на училище. Но ако децата учат наблизо, а вие вече работите от вкъщи, тогава този проблем вече не съществува.

Кола можете да наемете дори и в последния момент, а дори и ако ви се налага да го правите често, най-вероятно пак ще ви излезе много по-изгодно от финансова гледна точка, отколкото да поддържате собствена кола (за да се ориентирате в цените на колите под наем в София, можете да разгледате на SpeedyCars.eu).

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: biko

Димитър Георгиев - Бико е част от екипа на oнлайн маркетинг агенция IdeaMAX, която предоставя широко разнообразие от дигитални маркетингови услуги с висока степен на ефективност, за което свидетелстват и резултатите. Един от нашите нови проекти е Градската медия - Gradski.bg.
Both comments and trackbacks are currently closed
seperator