Правилният избор за Мъжки Слънчеви Очила от Exess и Rital.

А ти хареса ли тази статия?!?

мъжки слънчеви очила

Сезонът на банските костюми е в разгара си. Но освен тоалет за плажа имате нужда и от слънчеви очила.  Това са аксесоар, който всъщност влиза в употреба целогодишно, а не само през летния сезон. Покупката на нови такива може да е продиктувана от това, че вашите са стар модел или пък вече са износени и дори счупени.

Мъжки слънчеви очила не се избират лесно. Те трябва да са стилни, елегантни и да Ви стоят добре. В зависимост от формата на лицето можете да изберете подходящ модел. Но освен да сте в крак с модните тенденции не бива да пренебрегвате и факта, че трябва да дадете и максимална защита на зрението си. UV защитата е много важна и когато купувате слънчеви очила съобразете с това и обърнете внимание на маркировката. Очила, които не предпазват очите Ви а само имат декоративен ефект не са препоръчителни.

Формата и моделите на мъжките слънчеви очила са доста по-обрани от дамските. Когато избирате такива непременно ги пробвайте. Така ще имате представа дали са Ви удобни, или пък не. Класическите варианти обикновено се въртят и периодично са на мода през 5-6 години. Но има такива, които си остават хит почти всяка година. Най-разпространени и доста добре стоящи са тези с огледални стъкла. Те придават чар и са наистина доста елегантни. Моделът авиатор са много популярни сред мъжките модели слънчеви очила. Проектирани специално за военновъздушния флот на САЩ в началото на миналия век те и до днес са много актуални и любими на през летния сезон за силния пол. Стъклата им имат форма, която изцяло обгръща окото и по този начин осигурява максимална защита. Тук рамките са тънки. В никакъв случай груби и затова не малко дами също са фенове на този модел слънчеви очила. Авиаторски модел с огледални стъкла са ефектни и доста сексапилни. Друг популярен сред мъжете водел са тип маска. При тях рамката е като продължение на самите стъкла и обгръщат голяма част от лицето. Много са удобни при шофиране или спортуване. Не позволяват заслепяване дори при периферното зрение.  Този модел се причислява към спортните и са много практични при всяка дейност, особено ако работата Ви е не в офис а на открито.

Цветните стъкла не са много за предпочитане при мъжките модели. Това , че са цветни рефлектира върху видимостта. Специалисти съветват да избягвате ярки цветове, като жълто, розово и червено. Те нямат свойството да предпазват от ултравиолетовите лъчи и при ярка слънчева светлина ефекта е, че все едно нямате очила, те са простор част от декора, но в никакъв случай нямат каквато и да предпазваща роля.

Като стандартни и по-успешни са сиви, кафяви и черни. Те балансират видимостта и окото не се напряга при силна осветеност. Важен и съществен момент са също така и избор на материала за стъклата. Като предпочитан материал е полиуретана . Доста устойчив и гъвкав, и особено издръжлив. Стъклото не се препоръчва заради лесната механична повреда и това , че е доста тежко.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове