Поне шест причини да се запишем на компютърни курсове

Обложка

Поне шест причини да се запишем на компютърни курсове

А ти хареса ли тази статия?!?

Ако сте от хората, които търсят нова работа най-вероятно се сблъсквате с ежедневни обяви от фирми, които редом с основните ви задължения изискват и поне базови познания относно работа с компютър. Точно в този момент вие се отказвате да звъните на дадените телефони, тъй като само знаете как да пуснете лаптопа вкъщи, а всичко друго е приоритет на вашите деца.

Е, време е да промените нещата тъй като живеем в 21 век а това автоматически означава, че без компютър няма да стане. Естествено за да напишете един обикновен документ или да изпратите email не са нужни огромни усилия, но ако и това е трудно за вас то по-добре да започнете компютърни курсове за начинаещи.

В днешната ни статия ще дадем шест обективни причини защо е нужно да стартирате курсове по компютър още сега и се надявам, че вие ще приемете следните доводи:

 1. Чрез започване на компютърни курсове вие ще може да намерите по-добре платена работа. За разлика от съседа, който постоянно отлага запознанството си с компютърните технологии то вие имате абсолютния шанс да влезете в играта защото сте смели и амбициозни хора.
 2. Курса по компютърни технологии ще ви даде самочувствие, такова каквото дори и не предполагате. Не забравяйте че знанието и идеите са най-голямата сила.
 3. Освен за започване на нова работа компютърния курс ще ви помогне да организирате по-лесно ежедневните си задачи. Вие ще може да комуникирате с далечни роднини, да създавате документи, да проследявате домашния бюджет, а защо не и да развивате онлайн бизнес.
 4. Повечето хора, които търсят мястото си в обществото имат поне елементарна компютърна грамотност. Със започването на компютърни курсове за начинаещи вие имате шанс да срещнете потенциални работодатели или хора, които да помогнат за развитието ви в преспектива.
 5. На пето но не и последно място: започването на компютърните курсове ще допринесе за по-лесния контрол върху всичко, което правят децата ви на компютъра или лаптопа вкъщи. Важно е да бъдем в час с това, което се случва на подрастващите във виртуалното пространство, и най-вероятно те ще го оценят и дори ще се впечатлят.
 6. „Човек се учи докато е жив“ – казват хората. Разбира се, всички ние не разполагаме с неограничени възможности и време да учим. И не бива да се надценяваме прекалено, за да не усетим горчивото чувство, че това не ни е по силите. Така че помислете какво обичате да правите и коя дейност изпълнявана на компютъра ви носи удовлетворение и ще бъде подходяща за вас. Ако сте художник, за вас ще е полезно да запишете компютърно обучение по Photoshop, Illustrator или друга графична програма. Ако сте архитект, подходящо е да научите AutoCAD, за всички счетоводители Excel е станал почти задължителен.

Намерете своето призвание – само вие знаете кое е то и само вие може да избирате кой компютърен курс е подходящ за вас.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

18 Коментара

 1. монтаж на опънати тавани (Стилиян Иванов)

  Никога не е късно да се запишеш на компютърни курсове. Моят баща се записа на 55 години, защото искаше да се научи.

 2. Никога не е излишно и късно, винаги има какво да се научи. Както са казали хората: „Човек се учи докато е жив!“

 3. Напълно подкрепям!

 4. Adnan Rasim (Adnan Rasim)

  Имам професионална квалификация за такива работи – било то Word, Excel и т.н. Стигнал съм чак до SEO оптимизация представи си. При такива умения все още си търся работа. Явно е заради региона, в който живея.

 5. Зависи какви курсове, но винаги съм „за“ нещо ново и интересно.

 6. Online shopping (Borju)

  Напълно подкрепям статията! :)

 7. Само така, крайно време е хората да разберат, че не могат само да чакат някой да им помогне, а те само трябва да положат малко усилие. Това е ученето през целия живот. Интегрирайте се :)

 8. bet365 (Станислав)

  Отворих сайта и видях, че организират не само курсове по „начална компютърна грамотност“, а и за по-напреднали. Този за дизайна с WordPress ще е много полезен. Дано повече фирми започнат да обръщат внимание на този страхотен CMS!

 9. Така е, когато научаваме по нещо ново развиваме мозъка си. И не само статията е напълно изчерпателна – трябва да сме винаги конкурентоспособни на пазара на труда.

 10. Моник (Петър)

  Баща ми е на 65 години и в момента ходи на курсове. Винаги има смисъл да научиш нещо ново което да ти е полезно.

 11. Днес вече е ненормално да нямаш компютърна грамотност, какво и точно да значи това, все пак в един свят, в който вече всичко е свързано с компютри, трябва да се интегрираш и да си в крак със съвременното.

 12. Агро новини (Владо)

  На някои им трябват курсове, на други не, дори да не разбират от компютри :)

 13. В днешно време не може без комщютърна грамотност. Компютърните курсове са добре решение, но трябва и много работа извън тях.

 14. Бижута (Анастас)

  За мен хората над 40-те са поколението претърпяло най-големия технологичен шок в световната история. Напълно подкрепям статията, продължаващото обучение през целия живот е едно от най-важните неща за всеки съвременен човек. Шапка свалям на хора около 50-те които започват да учат нещо ново, което да ги направи конкурентно способни.

 15. Бижута (Анастас)

  ПС:
  За хората от София препоръчвам курсовете на Телерик. Курсовете са безплатни и дори в момента можете да се регистрирате за академията им.

 16. Таблети (Деси)

  Подобни курсове са жизненоважни особено за хората над 40г. Най – малко погледнато през перспективата на по – добрата комуникация.

 17. Хубавото е, че повечето курсове издават и сертификат, който съответно се оказва полезен при кандидатстване за работа / приложен към CV-то

 18. Device Online (Software)

  В днешно време така седят нещата, че не можеш да вършиш почти нищо, ако не владееш PC и то на добро ниво. Затова съм съгласен, че едни такива курсове, а дори и такъв за езици биха били много полезни за всички.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове