Очаква се ръст при продажбите на селскостопанска техника за 2017 г.

Обложка

Очаква се ръст при продажбите на селскостопанска техника за 2017 г.

А ти хареса ли тази статия?!?

Поради затишието, което бе обхванало земеделския сектор у нас през отминалата 2016 г търговци и производители на селскостопанска техника силно вярват, че тази година нещата в сектора ще се раздвижат  и интереса ще бъде доста по-голям. Причините за този очакван ръст специално за България се дължат и на това, че се предвижда субсидирано финансиране, което да подпомогне земеделските стопани. Обновяването на парка от техника като трактори, комбайни, култиватори, пръскачки, сеялки и други е приоритетно, за да може и българският земеделец да бъде максимално конкурентен на световния пазар с продукцията, която произвежда.

Много търговци са заявили интерес към машини, които са наложени на пазара и стопаните са запознати с техните технически характеристики и възможности. Нормално е след дългогодишна употреба и вече над четиридесет години служба да бъде подменена селскостопанската техника , която обработващите площи да имат желание да подменят. Подобряване драстично качеството на реколтата, както несъмнено и модернизирането на техническите обработки дава доста голямо предимство на стопаните. Поради обясними причини земеделеца у нас предпочита да набляга на селскостопанска техника с не толкова големи мощности. До 120 конски сили са машините, които търсят стопаните. Те са на практика с добри показатели и бихме могли да кажем, е отговарят на изискванията за производителност. Причините за търсенето именно на такива машини намираме и в това, че реално стопанствата у нас средно обработват около 2000 до 4000 хиляди декара площи. С трактори и комбайни, които са с подобни параметри това е начин с малко на брой машини да се постигне добра ефективност.

Идеята на предстоящото пускане на мерките от държавният фонд Земеделие е да се насочат производителите към покупка на по-качествена земеделска техника, която не само да намали разходите на стопаните и да улесни максимално тяхната дейност , но и в същото време да се намалят вредните емисии от обработката в атмосферата. Иновациите при производителите на селскостопанска техника са именно насочени към едно еко земеделие, което на практика се грижи и за опазване на околната среда. Помним старите руски трактори и комбайни, след които се носеха тъмни облаци от изгарянето на дизеловото гориво. Днес селскостопанската техника е наистина клас над моделите от деветнадесети веки и е повече от логично земеделските стопани да изявяват желание да инвестират в такива машини.

Проблемите в бранша са наистина не малко, но за да развива модерно и конкурентно земеделие стопаните трябва да започнат от автопарка. Без техника е немислимо да се обработват хиляди декари площи. Именно това е причината и държавата да се намеси като катализатор, който да насочи към ефективност и развитие на сектора.

За да бъдат още по привлекателни за купувачите на такава техника търговците предлагат различни лизингови схеми, както дори машини втора употреба. Гаранцията на селскостопанската техника, както и поддръжката ѝ е също определящ фактор. Специализираните дистрибутори на водещите в световен мащаб производители са затворили цикъла и предлагат нужната на стопаните техника, сервиз и употребявани машини. Така производителите на земеделска продукция могат да преценят възможностите си и да закупят нужното за стопанството оборудване.

Тенденцията е към покупка на нови машини, като са абсолютно обясними причините. Не само, че селскостопанската техниката е в гаранция, но и моделите, които днес са актуални са съобразени изцяло с това да предложат комфортна среда, на човека който ще ги управлява и супер производителност при извършване на съответната обработка. Не бива да пропускаме и грижата за природата, към която са насочени тези видове селскостопанска техника. Земеделието също по една или друга причина е повлияно от технологичното развитие като това е определящо за напоследък толкова модерното и търсено био земеделие.

Търговците и производители на селскостопанска техника са доволни от интереса на стопаните. Това със сигурност ще повиши продажбите на нова и употребявана такава. Според вида на стопанството се намират машини с доста добри характеристики, които несъмнено ще увеличат производителността и добивите, а това пък от своя страна ще мотивира и останалите земеделски стопани да инвестират в съвременна и качествена селскостопанска техника.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове