Мъжкият соларен часовник Tissot T-Touch Connect Solar

Обложка

Мъжкият соларен часовник Tissot T-Touch Connect Solar

А ти хареса ли тази статия?!?

Умният мъжки часовник Tissot, захранван от слънчева енергия, е базиран на швейцарската операционна система SWALPS, която позволява редица полезни функции. Въпреки, че часовникът все още не се продава официално в някои държави, той вече е достигнал до ръцете на президентите на САЩ и Русия.

Името на този соларен часовник с акумулаторна батерия крие трите му основни отличителни черти. Tissot T-Touch е линия със сензорно стъкло, която се разработва от много години. Това означава, че след натискане на бутона за няколко секунди функции са активирани. По този начин можете да стартирате например компас или хронометър. Втората част на името – Connect – се отнася до допълнителни опции на часовника, за които отговаря операционната система, разработена от Swatch Group в сътрудничество с Центъра за изследване и развитие CSEM (Швейцарски център за електроника и микротехнологии). Работи с устройства като Android и iOS, а скоро и със системата Harmony. Последната част от името – Solar – информира, че всичко се зарежда със слънчева енергия. Това е възможно благодарение на интегрираните в циферблата фотоволтаични клетки. Освен това, използваната от Tissot електроника се характеризира с ниска консумация на енергия, разказват от сайта за часовници Chasovnici-bg. Както уверява швейцарският производител, T-Touch Connect Solar може да работи практически без прекъсване и без връзка със смартфон. Когато се сдвои със смартфон, този период е до 6 месеца (в зависимост от употребата и излагането на слънчева светлина). За всеки случай в комплекта има и класическо зарядно.
Новият мъжки часовник Tissot е предложение за хора с големи ръце – диаметърът на корпуса е цели 47 мм (дебелина 15,3 мм). Часовникът ще се предлага в няколко версии: с лек, сатенен титаниев корпус или титаниев корпус с PVD покритие в черно или розово злато. Комплектът ще включва гумена каишка или титаниева верижка. Всичко е с етикет Swiss Made (произведено в Швейцария).
В долната част на циферблата има дисплей. Тук идва важна информация и известия от приложението за телефон. Екранът MIP („Памет в пиксели“). Накратко, той се освежава само когато е необходимо, което от своя страна води до по-големи икономии на енергия. Освен това се чете на слънчева светлина (настройва нивото на яркост и активира подсветката на тъмно).

Допълнителни функции

В несдвоен режим T-Touch Connect Solar ще ви позволи да изпълнявате функции като: прогноза за времето, компас, таймер за обратно отброяване, хронограф с функция за няколко обиколки, втора часова зона, постоянен календар и множество аларми.

След свързване със смартфона получаваме достъп до функционалностите, предлагани от мобилното приложение и самия телефон. Часовникът е оборудван с Bluetooth Low Energy Chip и минимизира консумацията на енергия по време на комуникация. Например, T-Touch Connect Solar показва всички искани известия: обаждания, SMS, имейли и съобщения от други приложения. Възможно е да блокирате показването на някои известия (съображения за поверителност). Такова заключване се активира автоматично, когато комуникацията със смартфона е прекъсната. От своя страна при класическото заключване бутоните и екранът се изключват, за да се предотврати непредвидено активиране при интензивна дейност.
Под функцията „Навигация“ има компас, който показва магнитен или географски север (в режим на сдвояване). От своя страна функцията „Метео“ е свързана с инсталирания барометричен сензор и показва тенденцията на промените на времето спрямо текущата ситуация въз основа на промените в атмосферното налягане. T-Touch Connect Solar има вградена система за проследяване на активността, свързана с акселерометър. Той функционира както в несдвоен режим, като се въвеждат физическите данни на потребителя, така и в сдвоен режим, за да записва броя на стъпките, разстоянието и изразходваната енергия.

Джо Байдън и Владимир Путин с часовници Tissot!
По време на последната среща на върха в Женева, Байдън и Путин получиха като подарък от Швейцария такива часовници. Моделът, който беше предаден на държавните глави, беше Tissot T-Touch Connect Solar. Идеята за подаръка е на екип на швейцарския парламентарен съветник Гай Пармелин.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове