Колективно пазаруване

А ти хареса ли тази статия?!?

Явлението групово пазаруване, наричано още колективно пазаруване заема голям дял в онлайн пазаруването в България. Идеята е да се предоставят на крайните клиенти продукти и услуги с големи реални отстъпки. Ежедневно сайтовете предоставят страхотни оферти с намаление между 30% и 90% от цените на продуктите. Като пример за стоки и услуги на ТОП цени може да дадем: MP3 player за 9.90 лв., маникюр с професионален лак за 4.50лв., голяма пица от добра пицария за 2.90 лв., оферти за почивки в България и чужбина с намаление до 80% и много други.

От друга страна груповото пазаруване осигурява добра таргетирана реклама и трафик, както и голям брой купувачи за търговците, които предоставят дадените продукти.

Логично колективният шопинг се радва на най-широка популярност сред жителите на големите български градове като София, Варна, Пловдив, Бургас и други. В тези градове т.нар. „местни оферти“ са най-много – става дума за оферти, които са валидни само в дадени градове като козметични и здравни процедури, спорт, заведения и други. Все пак и гражданите от цялата страна могат да се възползват всеки ден от стотици оферти, които са актуални за страната – най-вече изгодни продукти, почивки, екскурзии и хотелско настаняване в България и чужбина.

Според различни направени проучвания офертите, които се купуват най-често са на стойност между 20лв. и 40 лв., а категориите са следните: Красота, Здраве, Почивки и Екскурзии, Стоки.

Важно е да се отбележи, че сайтовете за колективно пазаруване се стремят да са коректни към своите потребители и не използват трикове и шмекерии, а даже напротив. Голяма част от тях проверяват предварително своите търговци дали предлаганите стоки/услуги отговарят на дадените описания и цени, за да няма злоупотреби.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
 • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

21 Коментара

 1. Хвърлил съм поглед от доста време на това колективно пазаруване, изглежда ми доста изгодно. Все не мога да отделя време да го разгледам по обстойно. От това, което знам и виждам ми се струва, че едно семейство може стабилно да намали разходите си за пазаруване, ако се възползва от него.

 2. Благодаря за точното описание, много хора все още не знаят за какво става дума.

 3. От години ползвам услугите от сайтове за групово пазаруване и съм много доволен

 4. Тошо не мисля, че едно семесйство ще намали каквото и да е. В тези сайтове основно се предлагат намаления за услуги т.е. нещо което материалите са му пренебрежимо малко – кола маска, автомивка и т.н. Не съм видя храна например, стоки за бита. Дори на техниката (имаше оферта от Jar) разликата беше точно 10 лв. На 180 лв е безсмислено

 5. Диети (Георги)

  Сякаш доста такива сайтове се навъдиха и определено само големите ще останат , които предлагат по разнообразни оферти от останалите.

 6. И аз обмислях възможността да започна такъв сайт , но трябва доста хора да има налични да събират оферти и да отговарят на потребителски въпроси.Иначе определено е изгодно както за търговците така и за клиентите – 1вите правят голям оборот със минимална надценка , 2рите намират стоки и услуги на доста по ниски цени от обичайните такива.

 7. Новини Бургас (Калоян Цанков)

  За нещо различно от услуги няма как да има такава голяма отстъпка. Примерно ако един лаптоп го взимат от вносителя за 600 лв и като добавим тяхната надценка, не виждам каква ще им е изгодата да го продадат за 400 лв… Освен ако не го правят за реклама и са готови да прежалят няколко хиляди лева.

 8. Да прав сте за колеткивното пазаруване. Тези сайтове пожънаха голям успех, най-вече защото успяха да напипат вкуса ни за нещо хубаво ,закупено на по-ниска от реалната цена. Голям гъдел е да знаеш ,че си прецакал продавача и си купил нещо на „тънка“ цена.

 9. Жени (жени)

  Към най-продаваните оферти може да се добави и тези за похапване с приятели. Защото оферти от рода на 9лв. 1кг. еди си какво и питие се разграбват много. Пример за една оферта от грабо за гр. Пловдив купена над 1000 пъти. А собственика на съответното заведение е доволен, защото заведението се пълни и през слабите дни като вторник, сряда и четвъртак.

 10. Хранителни добавки (Калин Георгиев)

  Стига бе, как да няма полза от колективното пазаруване. Дрехи и такива неща се взимат на супер цени в нета.

 11. Часовници (Деян)

  Хубаво е че вече се навъдиха много сайтове за групово пазаруване, това сваля цените на услугите и на продуктите предлагани от тях.

 12. Тенис ракети (Мишката)

  Аз започнах все по-често да се възползвам от колективното пазаруване. Има много изгодни сделки.

 13. Бижута (Тodoroff)

  Явлението „колективно пазаруване“ не е от вчера. Аз вече година работя с такива сайтове. От позицията на търговец, подаващ оферти смея да твърдя, че за 50% от потребителите това се превърна в основен шопинг.

 14. Миналото лято си взех ваучета за почивка в Гърция на половин цена. Мисля скоро отново да се възползвам от някой от сайтовете за колективно пазаруване

 15. Доволен съм от „Колективното пазаруване“, доста пъти семейството ми се възползва от него. Миналото лято почивахме на половин цена, а освен това се възползвахме и от доста козметични процедури такива! Добре че го има!

 16. Хубавото на колективното пазаруване е че може да се пробва нещо ново. Но като търговец се чудя как да се включа в тях.

 17. Класически масаж- Пловдив (Димитър Христев)

  Ми като цяло вредна практика, ако се занимаваш с услуги. В моя бранш има доста хора, които си мислят, че работят и усилено правят дъмпинг. Това си е за тяхна сметка, но се изгражда тенденцията, че масажа е нещо евтино и достъпно и можеш да се пазариш за него. Напротив това е услуга при която много зависи качеството от таланта, теоретичната подготовка, желанието да се самоусъвършенстваш и да дадеш 110% от себе си. Не може като пиеш кафе да оставяш бакшиш или като си в кръчма, а като си правиш масаж да очакваш намаления все едно купуваш кило кренвирши. За моя радост не ми се е налагало да предлагам такива рекламни трикове и да подценявам труда си. За жалост обаче нивото пада и пада стремглаво.

 18. Подаръци (Ася Драгошинова)

  Тези сайтове станаха страшно много напоследък.Поне аз зная за около 80 в Бг.Ако някой се наеме сериозно да следи офертите редовно със сигурност ще попада на все по-атрактивни и интересни неща.В моменти на икономическа криза такива оферти са добра инвестиция- и за клиентите,и за търговците.

 19. Много често ползвам тези сайтове ;) – основно намаленията за козметик, маникюр и т.н. са много добри

 20. Подаръци (Петрова)

  От както са се появили в България, като услуга, ги използвам. Страхотно е като идея и позволява на хората да се възползват от доста по-евтини услуги.

 21. Вече има хиляди оферти за колективно пазаруване по тези сайтове. Лошото е, че качеството на офертите е различно, някои са изтекли, а други изобщо не са атрактивни. Поради тази причина е добре да се преглеждат офертите, преди да се слагат в агрегаторите.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове