Кога вашият бизнес трябва да започне работа с облачен сървър?

Обложка

Кога вашият бизнес трябва да започне работа с облачен сървър?

А ти хареса ли тази статия?!?

Въпреки че облачните изчисления съществуват от няколко десетилетия, популярността им нарасна през последните години. Очаква се тази тенденция да продължи, като се прогнозира, че облачните центрове за данни ще обработват 94% от всички натоварвания до 2022г. Но как да разберете, че вашият бизнес е готов? Ето пет признака, че трябва да помислите за преминаване към нови облачни услуги за бизнеса:

1. Нуждаете се от повече съхранение

Ако почти нямате място за съхранение на текущия си сървър, сега е чудесен момент да помислите за инвестиране в облачно хранилище. Въпреки че можете да изберете да надстроите съществуващите си сървъри или да добавите нови, облакът е привлекателна алтернатива. Тази привлекателност се дължи на капацитета за съхранение на облака, който е неограничен и гъвкав. Трябва да платите само това, от което се нуждаете, и ако трябва да мащабирате, можете да надстроите по всяко време.

Обратно, проектите за надграждане на вашите вътрешни сървъри са скъпи и изискват надеждност за бъдещето, за да се гарантира, че вашият капацитет отговаря на бъдещото търсене. Този контраст прави облачните решения логичен избор за разрастващи се организации.

2. Искате служителите да работят дистанционно

Дистанционната работа става все по-популярна. За повечето съвременни предприятия способността на служителите да работят от всяко място е съществено оперативно съображение. Според скорошен доклад на Owl Labs, 62% от служителите на пълен работен ден в САЩ работят от вкъщи поне от време на време.

Ако искате да подкрепите служителите си да работят от разстояние, облачните услуги могат да улеснят това, позволявайки на екипа ви да съчетава безпроблемно работата в офиса и отдалечената работа. Когато съхранявате данните си в облака, служителите имат достъп до файловете си от всяко място — запазвайки производителността, без да компрометират сигурността.

3. Споделянето на файлове е доста трудно

Традиционните методи за споделяне на файлове са проблем за много организации. В най-добрия случай тези методи са неефективни, но също така могат да компрометират сигурността, като например чрез използване на неоторизирани онлайн методи за споделяне на файлове извън организацията.

Облачно базираното споделяне на файлове адресира тези проблеми, като помага на вашите служители да работят съвместно и ефективно. Тъй като всички съответни заинтересовани страни имат достъп до една и съща версия на документи, съхранявани в облака, вие намалявате риска от множество версии на един и същи материал. Тази подробност гарантира рационализиран подход, намалявайки вероятността от грешки, направени поради дублиране на усилия или циркулация на остарели файлове.

4. Имате по-малък бюджет

Облачните услуги също са рентабилно и достъпно решение за организации с ограничен бюджет. Ако не можете да си позволите да платите за нов собствен сървър, вместо това можете да платите точно това, от което се нуждаете, от доставчик на облачни услуги, отричайки необходимостта от скъпи инфраструктурни проекти.

За разлика от вътрешните решения, никога не трябва да плащате за технология, която не използвате, нито поемате неочаквани разходи за поддръжка или ремонт на вашите сървъри. Вместо това вие плащате предварително определена абонаментна такса, като поддържате разходите си предвидими и управляеми, докато вашият бизнес расте. И както споменахме, можете да увеличите абонамента си с разширяването на организацията, като гарантирате, че винаги имате това, от което се нуждаете.

5. Имате множество приложения

Ако имате сложна инфраструктура за приложения, не позволявайте това да ви откаже от преминаването към облака. Работата с множество приложения в облака не е просто постижима – препоръчва се.

Облачните приложения се хостват, както подсказва името, в облака. Вашите служители взаимодействат с приложението по същия начин, както обикновено, чрез клиентски потребителски интерфейс, но доставчик на облачни услуги управлява инфраструктурата за обработка. Преместването на приложения в облака носи много предимства. Освен че е рентабилно решение, то подобрява надеждността на вашите приложения — вашият доставчик на облачни услуги вероятно разполага с по-големи ресурси, отколкото имате на разположение в компанията.

Има много отлични причини да обмислите преминаване към облака, като петте, представени в тази статия, са сред най-популярните. Ако имате нужда от повече информация за това как това се отнася за вашата организация, свържете се с избраната компания.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове