Какви качества следва да притежава един успешен предприемач

Обложка

Какви качества следва да притежава един успешен предприемач

А ти хареса ли тази статия?!?

Успешният предприемач не се ражда, той се създава. Това е важно да знаят всички, на които тепърва предстои регистрация на фирма и създаване на успешен бизнес.

Също така, не забравяйте, че освен професионалната област, има и области на лична ефективност. Ето защо, ще ви бъдат от полза посещения на конференции и бизнес закуски, където ще можете да общувате с успешни предприемачи. Не пропускайте също и различните бизнес обучения и коучинг, където да научите кои са точно онези качества, необходими за създаване на успешен бизнес.

Отнасяйте се с любопитството към света – бъдете в крак с новите тенденции, интересувайте се от постиженията на другите във вашите области, изучавайте бизнес процесите на конкуренти или други предприемачи.

Медитация или спорт

Обикновено успешните предприемачи започват деня си със спорт – йога или силови тренировки, сутрешен джогинг, вечерни релаксиращи практики. Систематичните спортни занимания помагат на тялото да бъде здраво и енергично, учат на търпение. Те насочват вниманието към малките неща, способността да се преодолява рутината, да се цени работата в екип, възпитават в борбеност.

Не бъдете припрени

Изграждайте уменията си постепенно – изберете точно областите, които наистина ще ви помогнат да постигнете успех в бизнеса. Не бива да се „хвърляте“ във всички посоки наведнъж – може просто да нямате достатъчно сила за такова съществено преструктуриране. Изберете да поемете по най-важните стъпки, които ще ви помогнат да се изкачите бързо по стълбата на успеха.

Ето и още няколко важни съвета:

Работете по репутацията си

Тя е много ценен актив, от който зависи доверието и уважението от страна на партньорите и клиентите.

Делегирайте права

Интелигентното делегиране означава, че собственикът на компанията умее да възлага на своите колеги само онези задачи, които съответстват на нивото им на компетентност. Това е способността да се използват уменията на подчинените за постигане на по-добри резултати, да се създаде положителен микроклимат и да се отдели повече време за решаване на стратегически проблеми.

Източник: Vsichko-za-firmata.com

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове