Как се променят траурните услуги през годините?

А ти хареса ли тази статия?!?

Появата на траурните агенции датира от дълбока древност като вид погребални ритуали, които са били извършвани. в различните краища на света се практикуват доста различни сами по себе си обреди, като ако в Хавай например тялото се изпраща в морето на специален горящ сал, например в другия край на света пък тялото се полага в гроб, който е под формата на могила. Някои от тези ритуали са се видоизменили с времето, но те са останали като част от античните традиции, чрез които се сбогуваме с нашите близки.  Разбира се, както преди така и сега тази траурни услуги са повлияни от социалния статус на покойника. Несъмнено за това говорят и пирамидалните гробове в древен Египет, които са били пълни със скъпоценности и всичко, което е имал по време на жизнения си път починалия. Днес тези погребални услуги се изразяват в това дали например покойника ще бъде положен в по-обикновен ковчег или в такъв, който е изработен от махагоново дърво и други.

Несъмнено загубата на близък човек е травма, която искаме или не преживяваме. Използването на услугите на траурна агенция е един вид начин да отдадем почит и да изразим своето безусловно уважение към покойника. да се организира едно погребение действително е свързано с неприятни емоции и спомени, които са неприятни за близките на починалия. Много хора споделят, че в такъв момент да мислят трезво и да се сетят за всяка част от ритуала и приетите за едно погребение традиции наистина е непосилно. Затова да се прибягва до ползването на погребални услуги се приема като нещо естествено, когато някой наш близък или приятел загуби живота си.

Всяко погребение е свързано с подготовка и обработка на тялото на починалия, изработка на ковчег по размер или стандартен, организиране на опело в църква(ако починалия е християнин), както и извозването му до гробищния парк. Звучи ужасяващо, но това е част от живота и приемането на този факт за доста от нас е трудно и тежко предизвикателство. В наши дни това е бизнес, който се е разраснал. Не е случайно, че в едно населено място има толкова много погребални агенции. Като един завършек на живота на човек това да бъде изпратен подобаващо и достойно не е просто ритуал, а начин да изразим последна почит пред тленните му останки.

Съвременните траурни агенции предлагат услуги, които като цена са особено приемливи в зависимост от финансовите Ви възможности. Напоследък поради разрастването на гробищните паркове се практикува и кремиране като начин, който много хора предпочитат поради скъпите парцели на гробовете.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове