Как се променят траурните услуги през годините?

А ти хареса ли тази статия?!?

Появата на траурните агенции датира от дълбока древност като вид погребални ритуали, които са били извършвани. в различните краища на света се практикуват доста различни сами по себе си обреди, като ако в Хавай например тялото се изпраща в морето на специален горящ сал, например в другия край на света пък тялото се полага в гроб, който е под формата на могила. Някои от тези ритуали са се видоизменили с времето, но те са останали като част от античните традиции, чрез които се сбогуваме с нашите близки.  Разбира се, както преди така и сега тази траурни услуги са повлияни от социалния статус на покойника. Несъмнено за това говорят и пирамидалните гробове в древен Египет, които са били пълни със скъпоценности и всичко, което е имал по време на жизнения си път починалия. Днес тези погребални услуги се изразяват в това дали например покойника ще бъде положен в по-обикновен ковчег или в такъв, който е изработен от махагоново дърво и други.

Несъмнено загубата на близък човек е травма, която искаме или не преживяваме. Използването на услугите на траурна агенция е един вид начин да отдадем почит и да изразим своето безусловно уважение към покойника. да се организира едно погребение действително е свързано с неприятни емоции и спомени, които са неприятни за близките на починалия. Много хора споделят, че в такъв момент да мислят трезво и да се сетят за всяка част от ритуала и приетите за едно погребение традиции наистина е непосилно. Затова да се прибягва до ползването на погребални услуги се приема като нещо естествено, когато някой наш близък или приятел загуби живота си.

Всяко погребение е свързано с подготовка и обработка на тялото на починалия, изработка на ковчег по размер или стандартен, организиране на опело в църква(ако починалия е християнин), както и извозването му до гробищния парк. Звучи ужасяващо, но това е част от живота и приемането на този факт за доста от нас е трудно и тежко предизвикателство. В наши дни това е бизнес, който се е разраснал. Не е случайно, че в едно населено място има толкова много погребални агенции. Като един завършек на живота на човек това да бъде изпратен подобаващо и достойно не е просто ритуал, а начин да изразим последна почит пред тленните му останки.

Съвременните траурни агенции предлагат услуги, които като цена са особено приемливи в зависимост от финансовите Ви възможности. Напоследък поради разрастването на гробищните паркове се практикува и кремиране като начин, който много хора предпочитат поради скъпите парцели на гробовете.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Добра статия, но е важно да се спомене, че траурните агенции са само едната част от пъзела. Тези моменти са трудни за всички, но съчетанието с фирма за изработка на надгробни плочи, пластики и облицовки е също толкова важно след това. Използването на първокласни мраморни материали, комбиниране с гранит или триплекс ще поставят страхотна основа, която ще издържи на всякакви климатични условия.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове