Как да си осигурим пълно гейминг изживяване?

Обложка

Как да си осигурим пълно гейминг изживяване?

А ти хареса ли тази статия?!?

Игрите са една от основните страсти на хора от всякаква възраст. Повечето ентусиасти на тема видео игри са свикнали да използват конзола, но все по-често се появява тенденция, която не може да бъде подценена. Имаме предвид онлайн игрите, които ви позволяват да играете и да се забавлявате директно с вашия компютър с различни услуги, които се предлагат чрез абонамент и в стрийминг платформите.

Причината се дължи на факта, че с напредъка на технологиите – стационарните компютри и лаптопи стават все по-мощни, както на хардуерно, така и на софтуерно ниво. Това очевидно облагодетелства любителите на видео игри, известни още като професионални геймъри или хардкор геймъри, които все повече изоставят конзолите, за да инвестират в закупуването на компютър или преносим компютър, създаден специално за игри. Затова днес ще ви представим няколко съвета, които ще ви помогнат да подобрите гейминг изживяването.

Изберете подходящия компютър

В зависимост от това какви игри предпочитате да играете, на пазара се предлагат и компютри с различни характеристики. Компютърът е от съществено значение, за да можете да използвате игрите в пълния им потенциал, особено по отношение на управлението на вътрешната памет и мощността на графичния чип. Ето защо компютърът или лаптопът за игри винаги трябва да стартира с минимум 16 GB RAM и разполага със CPU и GPU на ниво, като тези, произведени от Intel и NVIDIA. И накрая, разделителната способност на монитора също е много важна – по-добре изберете 4K.

Изберете подходяща гейминг периферия

Изборът на мишка за игри означава преди всичко да изберете устройство, което е подходящо за вашия стил на захващане. Освен това чувствителността трябва да е висока, така че е по-добре да изберете мишка с променлив сензор, който ще ви позволи да зададете различни профили въз основа на играта. И накрая, винаги имайте предвид значението на клавиатурата. С избора на правилната гейминг периферия определено ще забележите промяна в цялостното изживяване.

Високоскоростен интернет

Независимо от това колко е добър изборът ви на компютър, бързата и стабилна интернет връзка е задължителна за перфектната гейминг сесия. Лошата връзка, за сметка на това, може да развали цялото ви преживяване, тъй като играта може да засича или да се обновява заради това.

Направете своето проучване и определете услугите на коя компания ще отговорят на вашите нужди и бюджет, но също така разгледайте и мненията на други потребители – това е един от най-добрите начини да изберете, какъвто и да е вид услуга или продукт. Доверете се на месечен абонамент, осигуряващ по-висока скорост.

Слушалки

Всеки геймър може да потвърди, че слушалките са един от важните елементи, за да се потопите в игралния свят. Ако живеете с други хора, повярвайте ни, качествените слушалки ще бъдат позитив и за двете страни, както за вас, така и за околните.

Дори и семейството, партньорът или съквартирантът ви да няма нищо против да слуша как играете, то слушалките ще ви осигурят уединение и ще подобрят гейминг преживяването за самите вас. Ако често се случва да играете мултиплейър игри, то микрофонът към слушалките ще ви бъде изключително полезен. Инвестирайте в качествен гейминг хедсет, който ще ви осигури спокойствие и уединение по време на игра, за да може да се отдадете изцяло на виртуалния свят.

Контролер/ джойстик

В списъка със задължителни гейминг джаджи със сигурност спада контролер или джойстик. Значително полезни са при играта на видео игри, като може да бъдат свързани с различни компютри. Със значително по-малкото на брой бутони, те са доста по-удобен вариант от комбинацията между клавиатура и мишка. За шутър и популярните MMO игри определено клавиатурата и мишката са по-добрия избор.

Докато списъкът с джаджи и необходими условия за игри, може да продължи безкрайно, това са топ 5, които трябва да сте сигурни, че са на лице. Независимо дали играете няколко пъти седмично или няколко часа на ден, те определено си заслужават инвестицията. Убедени сме, че ще забележите разликата в гейминг изживяването, след като се сдобиете с качествена компютърна периферия.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове