Как да разберем, че имаме нужда от ремонт на покрива?

Обложка

Как да разберем, че имаме нужда от ремонт на покрива?

А ти хареса ли тази статия?!?

Не правете грешката да мислите, че проблемите с вашите улуци ще се коригират сами. Ако видите някоя от тези предупредителни знаци, че трябва да се предприемат стъпки за решаване на проблема, веднага вземете мерки, за да се избегнат скъпоструващите щети на вашия дом на по-късен етап.

Имайте предвид, че изтичането не може да идва от вашия покрив във всички случаи. Повредени вътрешните тръби са също честа причина за изтичане на вода, така че е важно да се провери, дали наистина причината е теч на покрива.

1. Когато вали, трябва да се обърне внимание на начина, по който улуците отводняват. Ако чуете и/или видите вода да прелива и/или пада директно на земята, това може да означава, че вашите улуци са блокирани или разместени.

2. Също е лош знак, ако са се образували локви вода в близост до външната страна на къщата ви, тъй като това трябва да бъде предотвратено чрез улуците, ако те работят правилно. Допълнителен знак е, когато около фасадата се образува мухъл.

3. Когато стигнете чрез стълба до покрива и инспектирате вашите улуци, виждате ли застояла вода? Това е лош знак, че улуците не си вършат работата, което означава много по-висок потенциал за течове.

4. Признаци на тавана от вътре. Ако имате таванско помещение, можете да отидете там и да погледнете за признаци на теч. Ако е пробит покрива ви, те най-вероятно ще бъдат доста очевидни. Може да видите водни петна, обезцветяване, или дори мухлясали области.

Вземете бързо действие, когато се забележат признаци, че може да е индикация за изтичане на покрива. Ако сте под ръка и да се чувствате комфортно с DIY проекти, можете да се опитате да се определи малки проблеми (като повредена речен чакъл) себе си. За по-големи проблеми, или когато не мога да разбера причината за теча, обадете се в професионален.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Водени от идеята да предоставим услуга, каквато рядко се среща на българския пазар, ние създадохме Нова Билд. При нас безкомпромисното качество намира своята разумна цена. В наше лице имате своят надежден партньор в достигането на вашите цели.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове