Как да почистим сребърни бижута Капино бързо и лесно

Обложка

Как да почистим сребърни бижута Капино бързо и лесно

А ти хареса ли тази статия?!?

Среброто е лъскав и мек метал, който потъмнява с времето. Изисква фино и по-специфично почистване. Ние, от Капино, сме ви подготвили няколко изпитани и ефективни  метода, които не изискват нито много средства, нито усилия.

Разбери как да почистим сребърни бижута ?

Почистването на сребърните бижута може да ви отнеме само няколко минути, ако знаете какво ви трябва и как да го направите. За да не се лутате в търсене на правилното решение, Capino ви дава работещи средства. Почистването е подходящо за всякакви украшения от сребро – пръстени, обеци, колиета, висулки.

Метод 1: Почистване на сребърни бижута с вода и веро или бебешкки шампоан

Това е един универсален метод, който може да запомните, и да приложите както за сребърни бижута, така и за златни. За да изпълните правилно процедурата, Капино ви съветва да следвате стъпките стриктно:

  • Вземете шише с пулверизатор и смесете малко топла вода с 5-10 капки веро или друг мек препарат, като бебешки шампоан. Разбъркайте добре двете течности.
  • Вземете украшенията, които смятате да почиствате, и ги накиснете в разтвора за период от 5-10 минути.
  • Пригответе си чиста четка за зъби, за да преминете през всички по-фини замърсявания.
  • След това изплакнете елементите в топла вода.
  • Вземете мека микрофибърна кърпа и подсушете внимателно аксесоарите. Внимание! Спазете това условие задължително, защото всеки друг по-твърд плат може да доведе до надраскване на повърхността на среброто.

Метод 2: Почистване на сребърни бижута със сода за хляб

Содата за хляб е доста универсално средство, което намира разнообразни приложения. Работи много добре и при отстраняване на замърсяванията на сребърните бижута. Вижте как:

  • Направете смес от сода за хляб и вода в съотношение 2:1. (Бихте могли да изпробвате още един, идентичен метод, който включва ½ чаша оцет в комбинация с 2 с.л. сода за хляб)
  • С получената паста разтъркайте замърсените бижута.
  • Оставете за кратко така, докато пастата изсъхне.
  • За финал остава само да подсушите с микрофибърна или друга мека кърпа.

Метод 3: Почистване с лимон и зехтин

Тази техника е изключително елементарна, но екипът на Capino ви уверява, че дава добри резултати. За нея ще ви трябват само 1 ч.ч. зехтин и ½ ч.ч. лимонов сок. След като изпълните тази пропорция, потопете една чиста кърпа в разтвора и разтъркайте внимателно всяко сребърно бижу. Ще заблестят като нови. Накрая само изплакнете и подсушете.

Метод 4: Почистване на сребърни бижута с паста за зъби

Среброто може да върне първоначалния си облик единствено с малко количество разредена паста за зъби и четка с по-мека четина. Важно условие е пастата да бъде без избелваща формула. Потърквате, изплаквате, подсушавате и воала – резултатът е на лице.

Изберете сребърни бижута от Capino.bg без никакви притеснения за тяхната бъдеща поддръжка. Предлагаме ви богата селекция от по-класически, по-екстравагантни и луксозни сребърни бижута с високо качество.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове