Как да изберем най – подходящата детска градина в големите градове?

Обложка

Как да изберем най – подходящата детска градина в големите градове?

А ти хареса ли тази статия?!?

Както всички знаем децата са с различни интереси, различни предпочитания и тяхната индивидуалност започва да се оформя все повече. В детската градина се оформя тази индивидуалност. Децата са като цветно и пъстро пиано. Всяко е различно и само за себе си. Добре е пианото да е настроено добре, за да може да свири по – напред в живота – правилно и точно и то весела мелодия.

Точно заради това детската градина трябва да е избор, който да не се взема лекомислено. Ако мислите, че децата днес искат само компютърни игри, може да се изненадате. Ако на едно дете му дадете социална среда, като детската градина, то ще забрави за тези скучни игри. Винаги трябва да има алтернатива.

Детската градина трябва ежедневно в продължение на години, да на години, да събужда любопитството, да поощрява въпросите и креативността на децата. Така те се развиват само в позитивна насока, а ние им даваме посока за изява, за да ги покажат. Детските градини са социалната среда на растеж, ако се подберат правилно.

Какво трябва да знаем, обаче, за подбора на правилна детска градина, правилна среда за растеж на децата ни?

 1. Учителите – най – важното. Няма значение толкова дали детската градина е с топ модерни играчки, оборудване и т.н. Значение има кой и какво се казва на децата. Във ключовата възраст на децата, не е лесна работа, да се намери такъв професионалист. Добре е да потърсите майки, които вече са записвали децата си в тази детска градина или да потърсите във форуми отзиви. Бъдете бдителни, обаче, защото доброто за една майка и едно дете е различно от това, което ви е разбирате, като добро.
 2. Атмосферата. Няма как да се развива креативност, ако средата не е креативна. Обърнете внимание не на това дали играчките и нещата в детската градина са модерни, а дали са практични и какво точно е тяхното предназначение. Има ли строителни играчки,автомобили? Има ли хубави, качествени кукли, колела? Как са изрисувани стените, изрисувани ли са въобще? В момента са на мода работилничките за бижута, имат ли такива? Колко често се чистят играчките и поддържат ли се? – все въпроси, които трябва да имате на ум, когато посещавате детска градина. Една такава чудна детска градина е тази, тя е във Варна. Обърнете внимание на снимките и тяхната фейсбук страница. Това е професионализъм. Можете да разгледате и атмосферата на снимки преди да отидете на оглед. Школите и учебните модули са от най – добрите в сферата. Погрижете се детето ви да получи най – доброто. А то е детска градина friends-school.
 3. Курсове  – предлагат ли допълнителни курсове за вашите деца? Детската градина е едно на ръка, а ако има и къде да доразвива таланта си детето ви, защо да не го запишете и там? Курс по йога, по астрономия, авиомоделизъм, реторика (много забавна), английски, ветроходство, логопед, по БЕЛ  и т.н. Това са насоки за децата, те определят, до голяма степен, развитието им.
 4. Лятна занималня. По – утвърдените и добри детски градини имат такива опции. Ако една детска градина няма такава опция, то по добре потърсете друга. Представете си ситуация, как записвате детето си и то се сприятелява с всички, а лятото то няма да има възможност да е с тях. Въобще няма да споменаваме, че най – вероятно и вие ще сте доста заета.
 5. Обратна връзка. Под това имаме в предвид дали учителите ви дават информация за детето. Това е много важно, за да сте в крак с нещата около него. Ако се е случило нещо важно, трябва да го знаете. Ако е постигнало успех, трябва да го знаете, за да го похвалите. Обратната връзка е нещо, което често се пропуска от родителите и педагозите. Детската градина е мястото, което е най – важна да я има. Как ще разберете, ако детето ви е талант в област?
 6. Цената. На последно място. Дори може да я няма, но е важно. Цената е последният фактор, които може би стои между това да вземете решение или не. Е, ако годните 5 фактора са изпълнени, то не се чудете. Важно е децата да са щастливи и вие да им дадете най – доброто.

Това са нашите малки тайни за големи малчугани! Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с други майки и приятелки, за да се знае. Сайта който ви дадохме да разгледате има всичко необходимо от тези препоръки. Жалко, че е само във Варна. Надяваме се да успеете да намерите подходяща детска градина за вашето дете. Успех! – от екипа.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
 • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

2 Коментара

 1. Камелия

  Дори и да изберем най-подходящата детска градина не винаги ще успеем да се доредим за нея. Списъците с чакащи деца са дълги и с безкрайно много изисквания! Особено в големите градове има недостиг в някои квартали от детски градини!

 2. Решение е да се доверите на частна детска градина или занималня. Алтернатива са, а цените на частните занимални стават все по-приемливи!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове