Храни, които побеждават умората

Обложка

Храни, които побеждават умората

А ти хареса ли тази статия?!?

Тялото ви изтича от това, с което го храните. Най-добрият начин да получите най-много енергия от храната си е да сте сигурни, че си давате възможно най-добрата храна.

Освен това, което ядете, когато ядете, може да повлияе и на вашата енергия. Забелязали ли сте как се чувствате мудни след голям обяд или вечеря? Това е така, защото тялото ви използва енергията си, за да смила това голямо хранене, вместо да захранва останалата част от тялото ви.

Източник: Pixabay

Най-лесният начин да избегнете кома след хранене е да ядете няколко ястия с по-малки порции през целия ден. Това ще поддържа тялото ви редовно гориво и дори може да ви помогне да отслабнете.

1. Необработени храни

Докато чийзбургерът и пържените картофи може да са утешителни, докато го ядете, хранителната му стойност е ниска. Преработените храни, като някои пакетирани или консервирани храни, бонбони, ястия в кутии и готови меса, обикновено са пълни с консерванти, добавки, натрий, транс-мазнини и изкуствени съставки, които могат да приченят

2. Пресни, сезонни плодове и зеленчуци

Колкото по-свежа е храната ви, толкова повече хранителни вещества ще съдържа. За разлика от преработените храни, които могат да бъдат лишени от хранителни вещества за по-дълъг срок на годност, пресните храни обикновено съдържат по-високи хранителни вещества. Яденето на сезонни плодове и зеленчуци означава, че те са узрели естествено.

3.  Банани

Изследователи от доверен източник сравняват бананите със спортните напитки с въглехидрати при спортистите. Това е храната, която Надал комсумира редовно и поглеждайки тенис залаганията шансът да бъде шампион на Франция Опън е голям с коефициент 1.83. Учените доказват, че бананът предлага точно толкова гориво за тенеситите, колкото и напитката. Оказва се, че бананите са пълни с калий, фибри, витамини и перфектното количество въглехидрати, които ви осигуряват голям тласък на естествена енергия.

4. Напитки без кофеин

Кофеинът е добре в умерени количества и е доказано, че има някои ползи за здравето. Въпреки че осигурява краткосрочен тласък, всъщност не осигурява на тялото енергия.

Първите глътки може да ви разтърсят, но ако не осигурявате на тялото си добро хранене и балансирани ястия и леки закуски, в крайна сметка ще се почувствате потиснати.

Източник: Pixabay

Ако трябва да се енергизирате, изберете черно кафе или неподсладен чай. Газираните напитки и енергийните напитки могат да бъдат пълни с рафинирана захар и изкуствени съставки, които могат да доведат до катастрофа и да доведат до други здравословни проблеми при прекомерна консумация.

5. Постни протеини

Червените меса, мраморирани в мазнини, добавят наситени мазнини към вашата диета. По-леките меса, като пилешко, пуешко и риба, все още осигуряват качествен протеин, но съдържат по-малко наситени мазнини. Рибите с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, като сьомга и риба тон, могат да добавят полезни, здравословни за сърцето мазнини.

6. Пълнозърнести храни и сложни въглехидрати

Подобно на преработените храни, рафинираните въглехидрати като захари и бяло брашно добавят малко храна. Изборът на пълнозърнести храни и сложни въглехидрати гарантира, че тялото ви получава всички предимства на корпуса на зърното, който добавя фибри към вашата диета. Консумацията им повишава имунностимулираците показатели на организма като ви кара да се чувствате здрави щастливи.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове