Холните секции през вековете. Мебелна история от която да извлечем поуки.

Обложка

Холните секции през вековете. Мебелна история от която да извлечем поуки.

А ти хареса ли тази статия?!?

Здравейте, в тази статия ще ви покажем стиловете на холните секции през вековете, мебелната история, като цяло, и интересни факти, които може би не знаете.Холните секции преди векове въобще не са били това, което са сега. Дори и сега(2015г) непрекъснато има нови модели с атрактивни материали – гланц,неонови светлини или различни екстравагантни форми. Така, нека проследим как се е развивала историята във времето.

Противно на очакванията, в мебелите, без значение дали говорим за мека мебел, холни секции или столове, стиловете са вдъхновени от епохите. Тук, може би, важи правилото в модата – Новото е добре забравено старо. Освен високата функция в една холна секция, се търси и вписването в интериора, а от там и цялостният стил.

Малко години… първите мебели се считат от близо 2000 години преди новата ера. Като първоизточник се водят Египетските мебели. Дали са имали холни секции а? J

В разкопките археолозите са намерили останки от мебели, има ли са легла, маси, столове, дори дивани. Стенописите намерени в гробниците ни насочват в посоката, че са съществували мебели дори тогава. Освен с пирамидите Египет са били известни и с мебелите си. Доста от масите, столовете са реставрирани и преконстроирани в днешно време в оригиналния им облик. Ако се питате, как са ги сглобявали … Краката на масите и столовете са били от животни (доста гадничко) облегалките са били от дърво и камък. Интересното е било уникалните стенописи на мебелите. Религията е била навсякъде, както се знае, в Египет. Дори и в мебелите. Изглежда любимата декорация на Египтяните са били натуралистичните орнаменти, листа (почти винаги от чисто злато), които са присъствали навсякъде. Дори има следи за слонова кост. За корпусна мебел (холни секции) няма данни.

Мебели от древна Месопотамия. За съжаление няма много сведения за обзавеждане от тази ера. По рисунките се счита, че са били изписани на Шумерски и са били предимно маси и столове.

Да се пренесем в наше време. Историята показва, че мебелите са били неразделна част от Египетския и Месопотамския живот и бит. Така, както ние ценим и подбираме мебелите си, така и те са гравирали и изработвали техните. Когато става дума за холни секции е важно да имаме в предвид доста неща : материалите са най – важни. Те са от ключово значение. Дори древните народи са знаели това. Тогава не са правили мебели тип от днес за утре, а са ги правили с цел да ги има и да са символ, затова са били гравирани с божества и т.н.

Холните секции от ЛениСтил не са гравирани с божества, но са най – високо качество. Разгледайте ги и ни кажете какво мислите за тях. Това, което казахме по – горе, че модните тенденции са взети от миналото се вижда всяка година. Цветовете, стилът се променя и засяга дори холните секции. ЛениСтил се старае да е в крак с модата, като изключение правят само свръх екстравагантните неща. Секции с неонови светлини, гланцирани, различни размери и форма, с ъгли и т.н. Това ще намерите като асортимент.Поръчката става лесно, а доставката е доста бърза за бранша. Посетете ни и научете повече.

С това завършваме нашата разходка в миналото и акцента в бъдещето.

Благодарим ви за отделеното внимание, ще се радваме ако сме задоволили любопитството към историята на мебелите и сме ви насочили в правилната за холни секции. Успех!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове