Характеристика на материалите за домашни чехли и размери

Обложка

Характеристика на материалите за домашни чехли и размери

А ти хареса ли тази статия?!?

На пазара се предлагат домашни чехли от различни материали. За да направите по-добър избор, трябва внимателно да проучите характеристиките на всеки от тях:

  • Чехли от кожа, велур или изкуствена кожа. Такива модели са практични, удобни и добре пропускат влагата. Недостатъците са, че подметката бързо се износва, а такива чехли не трябва да се перат.
  • Чехли от кожа или вълна. Това са по-топли модели, които са идеални за зимния сезон. Тези пантофи са много предпочитани, защото осигуряват на крака топлина и комфорт. Недостатъкът е, че вълнените чехли бързо се износват и губят първоначалната си форма.
  • Хавлиени домашни пантофи. Този модел е по-издръжлив и много топъл. Грижата за тях е доста проста, достатъчно е да се пере в пералня с обикновен прах.
  • Чехли от лен или памук. Тези материали се считат за естествени, поради което не предизвикват алергии и не причиняват дискомфорт. Това е идеален вариант за топлия сезон, когато не е необходимо допълнително затопляне на краката.
  • Гумени или дунапренени чехли. Такива модели са доста лесни за миене. Цената на чехлите е минимална. Те имат редица недостатъци: не позволяват на крака да „диша“, не изглеждат естетически и бързо стават неизползваеми.

Как да изберем размера на домашните чехли?

За съжаление, не всички магазини позволяват да пробвате домашните чехли преди покупка. Ако купувате чехли в супермаркет или онлайн, тогава ще бъде доста трудно да вземете решение за размера. Всъщност в първия случай измерването на чехли не е естетически приятно, а във втория е невъзможно. В такива ситуации трябва да се вземе предвид дължината на крака на човека.

За да измерите дължината на стъпалото, изпълнете следните стъпки:

  1. Поставете лист хартия А4 на пода.
  2. Поставете крака си върху него.
  3. С молив или химикалка маркирайте края на петата и най-дългия пръст.
  4. Измерете разстоянието между двете маркирани точки.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове