ЕК е уведомена за неспазване на европейското законодателство от страна на КФН

Обложка

ЕК е уведомена за неспазване на европейското законодателство от страна на КФН

А ти хареса ли тази статия?!?

След подадената молба от ИП „Глобал Маркетс“ ООД към Комисията по Финансов Надзор за разрешение за откриване на нов клон в Словения, отговорът трябваше да бъде получен до месец, а той се бави вече с години. Остана загадка защо КФН не разрешава на инвестиционният посредник да открие своя клон в Словения. То всяка вероятност, причината е, че „Глобал Маркетс“ не влиза в афери и корупционни практики, каквито ведомството е очаквало. Решили да не се поддават на машинации, посредникът изисква да бъде обезщетен в размер на два милиона и половина. Фирмата претендира да й се възстановят загубите, които е могла да получи, както и да се компенсира заради отложения лиценз.

Дали не е прибързано заключението, че Регулаторът е искал да смаже с „зелено“ бюрократичната си машина?

Тези коментари не са отскоро, а още по-малко са новост. Дори напротив, слуховете, възнегодуванията и скандалите са постоянна тема в медиите. Нямаше обаче и нито един случай, който да завърши с официално решение, относно ръководните органи, нито с наказателно постановление и присъда на заемащи пост във ведомството. Например, освободеният от длъжност Евгени Недев, който бе директор на Дирекция „Инвестиционни посредници“ в КФН. Това не бе обикновена история, а такава която може да послужи за сценарии на неогангстерски филм – с безжалостни „чистки“, задкулисни афери, властови злоупотреби и подозрения в корупционни практики.

Мащабни институции като НАП и ДАНС, не успяха да стигнат до корените на проблемите, и до момента изговорените на „четири очи“ оплаквания от несправедливото отношение поднадзорни си остават само догадка.

Хора като г-н Недев не се стряскат, защото знаят, че живеем в страна, в която е възможно да заемаш влиятелен пост и да поставяш личните си интереси на първо място. Според закона Евгени Недев след отстраняването си от длъжност, не може да почне работа преди да е изминала една година в поднадзорна фирма, той обяви на всеуслушание в публичното пространство, че е бил нает в ИП „Делта Сток.“ Естествено по документи всичко е легитимно – не съществуват сключени договори и според слуховете плащанията към бившия шеф на КФН стават в кеш или чрез поставени лица и компании. Няма спор обаче, че в 10:00ч. на 02.06.2014г. той е засет да влиза в Делта Сток на път за работа от охранителни камери.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. рокли online (Рокли Онлайн)

    Доста интересна статия. Иванов пускай ако може повече икономически статий. Тази доста ми хареса макар, че на всички ни е ясно положението с БФБ и КФН.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове