Етеричните масла – решение на всеки проблем

Обложка

Етеричните масла – решение на всеки проблем

А ти хареса ли тази статия?!?

Етеричните масла представляват концентрирани течности, които се извличат от съответните растения. Те са тачени от векове заради неустоимия си аромат и терапевтични свойства.

Най-разпространеният начин за тяхното използване е под формата на ароматерапия, което се прави с помощта на дифузери или специални лампи за ароматерапия.

Ароматерапията е вид алтернативна медицина, базирана на използването на тези масла. Специалистите в тази област вярват, че всяко етерично масло предлага различен набор от свойства, което го прави идеално за решаването на даден здравословен проблем.

Етерично масло за по-добър сън и по-малко стрес

Както казахме, всяко масло си има своите предимства, като едно от най-ценените и обичани е лавандулата. Тя е спечелия своята небивала популярност заради едно свое много търсено качество – осигурява много добър и възстановителен сън.

Като едно от най-популярните етерични масла, то се използва най-често за намаляване на нервното напрежение, по-добра релаксация и сън.

Когато се използва за ароматерапия преди лягане, проучванията показват, че маслото от лавандула може не само да ви помогне да заспите, но и да подобри цялостното качество на почивката, след което ще се събудите заредени със сила и настроение. Счита се, че е най-ефикасно, когато се използва около час преди лягане.

По-добра концентрация

Някои масла, например от мента и цитрусови плодове (вижте в Pranarom.bg), се препоръчват когато искате да бъдете по-продуктивни и трудоспособни. Те стимулират способността на човека са се съсредоточи и му дават по-голяма издръжливост на работното място.

Кои хора трябва да избягват етеричните масла

Макар етеричното масло да е натурален продукт, то е силно концентрирано и дори ароматерапията може да бъде вредна за някои групи хора. Така например, ако във вашето жилище има малки деца или възрастните хора, за вас е по-добре да пропуснете тези практики.

Тези групи хора може да са по-чувствителни към маслата и последните могат да провокират в тях нежелани реакции. Ако у дома ви има по-чувствителни хора, които все пак не са в рисковите групи, можете да се опитате да разредите маслата повече.

Друга група хора, за която етеричните масла не са препоръчителни, това са бременните жени и кърмещите майки. Ако спадате към някоя от тези групи, по-добре се ограничете от използването на тези продукти.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: biko

Димитър Георгиев - Бико е част от екипа на oнлайн маркетинг агенция IdeaMAX, която предоставя широко разнообразие от дигитални маркетингови услуги с висока степен на ефективност, за което свидетелстват и резултатите. Един от нашите нови проекти е Градската медия - Gradski.bg.
Both comments and trackbacks are currently closed
seperator