Емблема на автомобилите и символики

Обложка

Емблема на автомобилите и символики

А ти хареса ли тази статия?!?

Емблеми за автомобили – авто аксесоарът, който идентифицира превозното средство
Обикновено покупката на лек автомобил е добре обмислено решение. Основните критерии на потенциалните купувачи са свързани с дадена марка и модел, надеждността и здравината на превозното средство. Замисляли ли сте се обаче каква е символиката на автомобилната емблема и как се е превърнала в онзи аксесоар, който всъщност създава репутацията и гради имиджа на дадена марка. Произхода на всички емблеми за автомобили си имат своята история. Обикновено те пресъздават важен за автомобилната компания момент, свързан със съответната страна или район, в който за пръв път се произвежда превозно средство. Емблемата е символът, който първо си представяме при споменаването на марката кола. Това е малък образ, който идентифицира автомобила и е знак за идентичност и уникалност. Това е логото на компанията, затова в повечето случаи те са максимално опростени, като по този начин лесно се запечатват в съзнанието ни.
Емблемите за автомобил са лесно разпознаваеми. Те са уникални и причината за тяхното поставяне на видно място на автомобила е свързано с неговата идентичност. Така компаниите производители един вид маркират своите произведения и те са фирмения знак, който първо се забелязва.

Някои от собствениците на автомобила обаче имат друго виждане за визията на превозното си средство. Понякога те са склонни да „подобрят“ тези авто аксесоари и ги заменят с една идея по-големи и видими дори при висока скорост на автомобила. Наистина по емблемата, обикновено поставена в средата на предния капак на колата, се определя нейната марка, но с цел атрактивен и впечатляващ тунинг някои водачи безспорно предизвикват смях, отколкото възхищение. За да бъде оригинална визията на колата Ви подмяната на логото е препоръчително да е в съответните граници на естетичното. Не бива да смятате, че поставената по-голяма емблема на малък като габарити автомобил ще го превърне в джип. Затова бъдете умерени в избора си на авто аксесоари и особено ако става въпрос за емблемата, която идентифицира автомобила Ви.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
 • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

3 Коментара

 1. Рейтинг Агенция (Георги Иванчев)

  Препоръчваме!

 2. Авточасти (Каролина)

  Емблемите са хубаво нещо, особено ако са на мерцедес :) ))

 3. Експерт Стара Загора (Врати Стара Загора)

  Интересно!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове