Бронхити и синуити – как се лекуват?

А ти хареса ли тази статия?!?

Бронхитите и синуитите представляват възпаления, които задължително следва да се лекуват. За мнозина леката кашлица не е проблем, а лекото главоболие в областта на синусите е търпимо. Но това са само първи симптоми, които бързо ескалират и могат да причинят доста сериозно влошаване на здравословното състояние. Независимо от това дали става въпрос за остри или хронични прояви за двата типа заболявания е желателно да се свържете с лекаря си за да бъде назначено лечение. Имайте предвид, че е напълно естествено да се чувствате изморени и да изпитвате физическа слабост. Това се дължи на енергията, която организма отделя за да се справи с кашлицата и силната болка в областта на очите, които са в следствие на заболяването. Решението, което може да облекчи значително страданието ви е геломиртол форте – таблетки. Какво представлява лекарството и в какви случаи бива предписвано от лекарите ще отговорим в днешната публикация.

Защо да лекувате кашлицата?

Освен силната кашлица, която е основен симптом при бронхити имайте предвид, че съпровождащи заболяването са силните болки в тялото, пулсиращо главоболие в синусите както и повишаване на температурата. Не само за да се справите с тези симптоми е необходимо да приемате геломитрол форте таблетки, а и изчистите бронхите от натрупания жилав секрет. Един ефективен домашен лек, който също можете да приложите е гаргарата със солена вода, която има успокояващ ефект.

Разбира се на пазара се предлагат доста муколитични средства, с които можете да лекувате кашлицата, но най-важното, което трябва да знаете е, че назначаването на самолечение не е показателно, че ще се справите с бронхита. Важно е:

 • Да посетите лекар за преглед;
 • Да се установи дали се касае за хроничен или остър бронхит;
 • Кой вид медикамент би бил подходящ за вашата възраст както и специфика на изразеност на заболяването.

При наличие на бронхит се натрупва секрет в бронхите и това предизвиква непрекъснати пориви на кашлица. Не винаги организма успява сам да изхвърли секретите и точно поради това е необходимо да бъде подпомогнато отхрачването с помощта на геломитрол форте таблетки, посочват от блог Манаки.

Роля на Геломитрол

Когато тялото е невъзможност по естествен път да отхрачи натрупаните в следствие на инфекцията секрети е необходимо да му помогнете. Ролята в случая на Геломитрол Форте таблетки е в това да:

 • Облекчи силната и непрекъсната кашлица;
 • Да подпомогне втечняването на секрета с цел да може лесно да се освободи от бронхите;
 • Спомага за улесняване на дишането;
 • Има противовъзпалителен ефект.

Колкото по-бързо прочистите дихателните пътища то толкова по-скоро ще се отървете от досадната кашлица и съпътстващите я симптоми като затруднено дишане, неспокоен сън, дразнене в гърлото и други.

Използването на Геломитрол Форте таблетки по назначената схема значително ще подобри състоянието ви благодарение на специфичната комбинация от дестилацията на:

 • Ректифициран евкалипт;
 • Сладък портокал;
 • Мирта;
 • Лимоново масло.

Лекарството се счита за едно от най-ефективните продукти на билкова основа, които много добре повлиявят заболявания като бронхити и синуити. Преди употреба е необходимо да прочетете листовката, тъй като има известни ограничения относно прилагането на продукта.

Дозировка

Геломитрол форте капсули е продукт, който е предназначен за лечение на бронхити и синуити при лица над 10 годишна възраст. Задължително е да спазите назначеното от лекаря дозиране, тъй като приема на повече от 1 капсула до 4 пъти дневно крие риск от възникване на алергични реакции.

В случай, че страдате от хроничен бронхит схемата за прием на лекарството е о 1 капсула до 2 пъти дневно. Препоръчително е както при остър така и хроничен бронхит да приложите един от приемите преди лягане като по този начин ще облекчите значително съня си. Продукта на G. Pohl-Boskamp GmbH & Co. KG, Германия е препоръчван от лекарите заради отличната си ефективност спрямо противовъзпалителното и засилващо отхрачването на жилавия секрет действие на препарата.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
 • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове