Боя за коса – внимавайте в избора и

А ти хареса ли тази статия?!?

Въпреки съвременните технологии, все още се произвеждат бои за коси, които са направени от химични елементи и техните реакции, което може да отключи алергия от боя за коса на човека, който я използва. Освен алергия, може да се получат нежелани странични ефекти химичните видове боя за коса. Едни от най-често срещаните проблеми след използването на боя за коса са косопад, сърбеж или парене. Това са само някои от страничните ефекти, които може да получим, следствието от използването на некачествена боя за коса. Ако толкова много искате да си смените цвета на косата, използвайте боя за коса, която е направена от натурални съставки, които освен, че ще ви сменят цвета на косъма, ще го подхранят и заздравят.

Натуралната боя за коса е направена естествени съставки като къна, лайка, ревен, орехови черупки. С помощта на зелената глина ще успеете да покриете белите си косми. Тя се съдържа в почти всички марки натурална боя за коса. Освен оцветяващи съставки, в нея има пшеничен протеин, масло от жожоба и други етерични масла, които подхранват косъма. В натуралната и био козметика не се използват опасни химически елементи като перхидрол, амоняк, консерванти и др.

Растителната боя за коса не е по-малко трайна от общоприетите видове боя за коса. Трайността на този тип боя за коса е между един и два месеца, като контраста на цветовете в корените, е сравнително малък. Растителните бои проникват и оцветяват единствено във външния слой на косъма, без да го увреждат или изтощават, за разлика от обикновените видове боя за коса. Съществуват много различни тонове растителна боя за коса, които могат да бъдат смесвани помежду си, за разлика от стандартните видове боя за коса, при които смесването на различни видове би било изключително опасно. Този тип боя за коса може да се открие в прахообразна или кремобразна форма. За по-качествено боядисване може да използвате балсам за коса, които ще подсили ефекта на боята.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
 • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

9 Коментара

 1. Да не говорим, че има някой от известните марки, неизкам да споменавам имена за да не става реклама – включват в състава си омаслители и маслени компоненти от неизяснени произходи. Случи се наскоро да разбера ,че едни от по-известните български маски на даден прозводител са включвали в състава си машинно масло … И от КЗП го издирват, но немогат да открият физически адрес на фирмата а управителя явно постоянно мени адреса си, и така фирмата продължава да съществува и до ден днешен !

 2. Обзавеждане за баня (Николай Русев)

  Както при всичко останало което купуваме така и при избора на боя за коса е необходимо да сме изключително бдителни към състава

 3. Много добра статия, важно е да се пробва предварително боята за да не предизвика алергия.
  Но ако се боядисвате често може би знаете, че натуралните бои се отмиват по-бързо и не са толкова наситени като цвят.
  Според мен трябва да се ползва качествена боя за коса, но при всяко миене на косата да се ползва балсам или маска за коса според тип и и според сезона.

 4. Заболявания (Здравка)

  При използване на евтина боя за коса не само странични ефекти могат да се появят заради химикалите, които се съдържат в боята, ами е възможно да е дотолкова некачествена, че цвета да не се получи такъв, какъвто трябва.

 5. Много е страшно на българския пазар, голяма част от продуктите са с не докрай изяснен състав и безопасност. Има не един или два случая на жени, които са се увредили косата с фалшиви маски за коса произход Китай и Турция.

 6. Цена за аборт (Иван Домусчиев)

  Наистина има много неприятни изненади по пазарите у нас. Имам позната, чиято коса за има-няма месец изгуби цялата си свежест. Стана една суха такава и рядка. Както имаше перфектна коса, така за отрицателно време всичко се прецака. Тя го преживя доста тежко и се депресира наистина сериозно. Все още не се е оправила.

 7. Грижа за косата (Здраве & Вино)

  Ние от Здраве & Вино смятаме, че био козметиката е най-добрия вариант за една себеуважаваща се дама. Ако държиш на здравето си, то трябва да използваш натурални продукти. И под „здраве“ имаме предвид от холистична гледна точка.

 8. С времето се научихме да оценяваме био козметичните продукти. Ползването на проверената през годините професионална козметика за коса в салоните може да спести много неприятни преживявания. Ако знаем рисковете от ползването на каква да е боя за коса навярно никога не бихме се отнесли лекомислено по отношение на този избор.

 9. Боя за коса (FGStyles.bg)

  През годините дамите се научиха да подбират внимателно боята си за коса, но сега, когато мъжете по-често прибягват такива продукти следва да се пише повече по темата.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове