Бебето и кърменето – аксесоарите в помощ на майката

Обложка

Бебето и кърменето – аксесоарите в помощ на майката

А ти хареса ли тази статия?!?

Последните години кърменето беше издигнато в култ. Излагайки подробно безценното му значение за здравето и правилното развитие на бебето, много кампании работеха в подкрепа на практикуването му. Като бъдеща или настояща майка, и вие сте запознати с ползите от този толкова нежен и естествен акт на грижа за новороденото.

В първите часове след раждането

В зависимост от това как е протекло раждането, кърмата идва от няколко часа до дни след него. При оперативно раждане, процесът леко се забавя, но това не пречи на пълноценното кърмене.

Ако няма наличието на някакви пречки или проблеми от медицинско естество, най–добре за майката и за бебето е да бъдат в контакт веднага след появата на мъничето. Усещайки познатото биене на майчиното сърце, новороденото се успокоява, а завишените нива на производство на хормона пролактин способстват за пълноценното отделяне на кърмата.

Първата течност, която се отделя от майчините гърди, това е коластрата. Тя е в пъти по–богата на антитела, които са безценни за кърмачето поради липсата на собствена имунна система. Дори и по някаква причина да нямате достъп до бебето, изцеждането и съхранението на коластрата е много важно, ако искате да снабдите отрочето си със защита от болести през първите месеци след раждането.

Вече у дома

Когато се приберете здрави и щастливи с мъничето от родилния дом, някои пособия ще направят живота на всички вкъщи по–лесен.

Помпа за кърма

Това е толкова важен и безценен продукт. На пазара се предлагат, електрически и механични помпи, които ще ви окажат истинска подкрепа в моментите, в които кърмата е повече от достатъчна. Изпомпването й е важно не само за осигуряване прехраната на бебето, но и за здравето на майката. Когато се задържи в гърдите, тя може да предизвика оттоци и възпаление, водещи до треска и температура при родилката. Това я прави непълноценна в грижите за бебето.

Електрическите помпи за кърма вършат същата работа като обикновените, с тази разлика, че дейностите се осъществяват много по–лесно и бързо.

Съхранение на млякото

След изцеждането идва въпросът как да съхраняваме млякото. Най–удобни за целта са специално предназначени пликчета, които не допускат замърсяване на течността и успешно могат да се замразяват във фризера. Винаги ще са на ваше разположени при нужда.

Подплънки и бельо

При наличието на кърма и особено около часовете за хранене на бебето, има риск тя да протече. Това води до неприятно усещане, но още по–лошо е, когато се случи навън. За ваше удобство и хигиена може да си набавите от удобните аксесоари. По една подплънка в сутиена и проблемът е решен.

Бельото за кърмещите жени също играе голяма роля. Удобството е несравнимо, особено, ако сте решили да се възползвате от естественото хранене, докато сте на разходка. Свалянето на едно капаче осигурява комфорт и не изисква да се разсъбличате по улиците.

Ако предварително си набавите нужните аксесоари, животът и грижата за новороденото ще бъдат леки и безпроблемни. Спокойствието на майката в този важен период е на първо място.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове