5 ПРИЧИНИ, ЗАЩО ДА СЕ НАУЧИТЕ ДА СВИРИТЕ НА БАРАБАНИ

Обложка

5 ПРИЧИНИ, ЗАЩО ДА СЕ НАУЧИТЕ ДА СВИРИТЕ НА БАРАБАНИ

А ти хареса ли тази статия?!?

Барабанът е един от най-древните инструменти, измислени от човечеството. Свиренето на барабани е в кръвта ни. Палеонтолозите откриват този инструмент, който е бил използван от нашите предци преди десетки хиляди години по цялата планета. Следователно, ритмичната пулсация на този инструмент е вътре в нас на подсъзнателно ниво. Ето 5 ПРИЧИНИ, поради които трябва да отговорите на призива на предците си и да се опитате да се научите как да свирите на барабани!

1. Свиренето на барабани е лечебно и терапевтично

Много научни изследвания са доказали, че барабаните укрепват имунната система и облекчават стреса. Това е особено вярно в днешно време за хора, работещи от 9 до 18 часа или дори по-късно. Учени от медицински център Meadville в САЩ са доказали, че свиренето на барабани увеличава броя на нашите имунни защитници (NK клетки), както и значително намаляване на стресовия хормон.

2. Този инструмент развива интелигентност

Авторът на добре познатата програма за ранно детско развитие, Глен Доман, още преди половин век доказа, че е важно децата от първите месеци да развиват умения за работа с две ръце едновременно. Това пряко влияе върху интелигентността на детето. Но това важи и за възрастните. В края на краищата, когато свирите на барабани, участват и четирите крайника, които изпълняват различни движения. Колкото по-добър е контролът на тялото, толкова по-интелигентен ще бъдете.

3. Свиренето на барабани ви помага да усетите музиката по-добре

Всеки един музикант, който свири на различни музикални инструменти, може да кажа, че дори няколко урока по барабани ще ви дадат възможност да разбера по-добре някои от песните. По-добре се усеща ритъма. Така се научавате да филтрирате дадена песен. Също така свиренето помага при писането на песни. Основните умения при свиренето на барабани ще бъдат полезни и на хората, които пишат музика. Без значение на какъв инструмент свирят.

4. При барабаните началният етап обикновено е по-бърз, отколкото при другите инструменти.

Разбира се, всичко зависи от вашето желание и колко тренирате, но за да свирите нещо прилично на китара или пиано, трябва да отнеме няколко месеца. На барабаните от първите уроци получавате прости и люлеещи се ритми, на които се наслаждавате. И това е много вълнуващо и вдъхновяващо! Така че барабаните ще бъдат чудесни за тези, които искат да опитат силите си в музиката.

5. И най-важното, барабаните ви дават уникални емоции

През целия си живот трябва да ги сдържаме по много начини. Но когато седнете до барабаните … забравяте всички проблеми. Можете да пуснете звяра си навън. Свиренето на барабани наистина ще ви даде невероятни емоции и истинско удоволствие.

Източник: prosound.bg

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове