5 неща, които трябва да знаете при уголемяване на гърдите

Обложка

5 неща, които трябва да знаете при уголемяване на гърдите

А ти хареса ли тази статия?!?

За много от жените големината и формата на бюста е от голяма важност, за да да се чувстват уверени и да изглеждат добре. Процедурата за уголемяването на гърдите позволява постигането на този желан ефект.

Взимането на решение за подлагане на тази козметична интервенция трябва да бъде добре информирано, затова сме подготвили някои от най-важните неща, с които трябва да сте запознати предварително.

1. Нужда от замяна на имплантите с нови

Преди време беше прието, че силиконовите импланти трябва да се заменят на всеки 10 години. Това обаче не е непременно вярно. Докато сте доволни как изглеждат гърдите ви и нито един имплант не изтича или се разкъсва, можете да ги запазите за повече време.

2. Известни рискове при уголемяване на гърдите

Някои от честите усложнения включват инфекция и други хирургични рискове, хронична болка в гърдата, изтръпване на гърдите или зърната, капсулна контрактура, изтичане, некроза (смърт на кожата), необходимостта от допълнителни операции и „козметични“ проблеми (като недоволство от това как изглежда гърдата с импланта).

Пример на състояния при пациенти след извършена операция:

  • 46% от жените със силиконови гел импланти и 21% от тези с физиологични импланти са се подложили на поне една повторна операция след три години;
  • При 25% от пациентите със силиконови импланти и 8% от тези с физиологични (солени), се е наложило премахването им;
  • 6% от пациентите със силикон и 16% от тези с физиологичен разтвор са се оплакали от болка в гърдите;

3. Размерът на имплантите не е най-важен

Някои от факторите при имплантите, за които трябва да помислите, са формата и материалът, от който са направени. Те са от водещо значение за това как ще изглеждат гърдите ви след операцията.
Друг важен фактор, е дали имплантът е поставен над мускула или под него. По време на консултацията, вашият хирург ще ви запознае с възможностите и ще направи препоръка за размер, материал, форма и разположение въз основа на това, което се надявате да получите от операцията и вашите пропорции.

4. Няма да ви попречат да забременеете или кърмите

Не е нужно да чакате, докато имате деца и сте приключили с кърменето, за да увеличите гърдите си. Вашите импланти няма да ви попречат да забременеете и няма да увредят плода. Много жени успешно кърмят след раждането, дори с импланти.

Ако планирате да имате деца и да кърмите в бъдеще, е добре да го споменете на вашия хирург. Така той може да позиционира разрезите по време на операцията по начин, който намалява вероятността от изрязване на млечните канали или засягането им по друг начин. Поставянето на имплантите под мускула също може да улесни кърменето след това.

5. Гърдите ви могат да се променят, дори с импланти

Ако увеличите гърдите си, това не спира възможността им да променят формата си. Може да забележите някои промени в гърдите с времето, независимо дали имате импланти или не. Понякога тези промени са достатъчно значими, за да обмислите възможността за втора операция, като повдигане на гърдата или замяна на имплантите.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове