4 тактики да се справите във връзка с манипулатор

Обложка

4 тактики да се справите във връзка с манипулатор

А ти хареса ли тази статия?!?

Всеки опит да бъдат нарушени личните ви граници, трябва да бъде сигурен знак за внимание, когато влизате в една връзка

На практика никой не е застрахован от това да попадне във връзка с манипулатор. Понякога около нас има личности с подобни прояви, но успяваме да ги държим на дистанция. Когато обаче става дума за по-близък контакт, може и да не разпознаете веднага знаците за внимание.

Сигурно е, че всеки опит да бъдат нарушени личните ви граници, е ясен сигнал, че трябва да вземете мерки, да прекратите зараждащите се взаимоотношения и да следвате някои тактики, за да се противопоставите категорично.

Първата стъпка е консултация с психолог в София, който може да ви предостави нужните отговори: защо и как привличате определени типажи, как да подобрите уважението към себе си и да не се превръщате в жертви.

Бъдете последователни!

Имайте предвид, че манипулаторите са доста търпеливи и са склонни да преследват „плячката“ си дълго време. На тях трябва да им се повтаря едно и също постоянно, непреклонно, редовно – бъдете последователни.

Запазете спокойствие и устоявайте на провокациите, защото от другата страна очакват именно това, да си изпуснете нервите и да се откажете от целта си. Говорете постоянно за вашите граници, не позволявайте те да бъдат прекрачвани.

Спокойни и уверени!

Да излезеш от равновесие, означава само едно: позволявате на емоциите да попречат на разума, което води до грешки и липса на правилни решения. Поучете се от бойните изкуства. Всяка битка изисква да останете спокойни, защото когато опонентът е ядосан, това е почти равносилно на загуба за него.

В разговорите си уверено, бавно и монотонно следвайте посоката си. Отговаряйте, повтаряйки едни и същи фрази, за да демонстрирате решителността си.

Не се съдете!

Умението да си прощавате е особено ценно в случая. Психологическите хищници несъмнено ще се опитат да си поиграят с вашето чувство за вина. Всяка грешка, която направите, ще изглежда като трагедия, ще е възможност да накарат да направите всичко, което манипулаторите изискват.

Помогнете си с различни положителни утвърждения, които позволяват да грешите, в чисто човешки план, без това да е с користни мисли.

Признайте пред себе си пропуските и допуснатите грешки, позволете си да ги приемете, кажете си, че имате право и на това, и ако вече искрено се покайвате, това е достатъчно – не се съдете толкова строго! Коригирайте, планирайте конкретни действия, и това е достатъчно. Вие просто не дължите нищо на никого, особено на хора, чийто единствен стремеж е да ви уязвят и да използват чувствата ви.

Туширайте страха!

Притеснявате ли се, че ще останете сами, че вече имате дете и никой няма да поиска отново да създаде семейство с вас, че възрастта ви е напреднала и това е допълнителен фактор, явяващ се пречка за щастието ви? Е, манипулаторите също познават страха ви!

Те няма да ви спестят внушенията, нито пророкуванията, защото ги устройва да изпаднете в паника. Това е натиск, с който трябва непременно да се справите.

Включете логиката и забравете негативните картини, защото животът има различен сценарий за всеки, а точно в момента, вие сами се обричате на беди и страдания.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове