4 съвета за приготвяне на здравословна и вкусна храна за офиса

Обложка

4 съвета за приготвяне на здравословна и вкусна храна за офиса

А ти хареса ли тази статия?!?

Колко често ви се случва да сте в офиса и да взимате неправилни решения за своя обяд? Заетите хора обикновено нямат много време да си приготвят здравословно меню, към което да се придържат ежедневно. В следствие на това е възможно да забележите по-голяма раздразнителност, не добра концентрация и дори натрупване на стрес.

В тази статия ще откриете 4 лесни съвета, които може да включите в офис менюто си още този понеделник.

Възползвайте се от близкия супермаркет

Не рядко се подценява супермаркетът до офиса, от който може да купите наистина много вкусни ястия. Един от начините да се възползвате от здравословна храна на достъпни цени е да се запознаете с предимствата на Kaufland Card.

Друга стъпка, която може да предприемете, е да започнете да обръщате повече внимание на топлата витрина. Там може да намерите прясно изпечено месо, което да комбинирате със салата, а от щанда с тестени изделия да си купите топъл хляб. Вземете си вода, сок или пък енергийна напитка за по-бодър ден и продължете със задълженията си.

Ако имате кухня, използвайте я

В бизнес сградите, а вече и в малките фирми, има специални помещения за кафе, за притопляне на храна и цялата необходима посуда за един спокоен и приятен обяд на служителите – възползвайте се!

Именно на това място трябва да прекарвате малко повече време, за да може да се храните по-здравословно в офиса. Стоплете супата си, която носите от вкъщи, направете си мюсли, което да хапнете в малката почивка преди важна среща или просто си направете успокояващ чай.

Оставете кутията си с храна в хладилника още от сутринта, а по време на обедната почивка просто стоплете приготвеното и го хапнете в компанията на най-близките си колеги.

Плодове и зеленчуци за офиса

Плодовете и зеленчуците са чудесен начин да си набавите важни витамини, които ще ви поддържат във форма през целия работен ден. Дори да нямате много време за обяд един банан, малко ядки или пък нарязани зеленчуци са чудесен начин да се заситите за поне час.

Пригответе си лесни за консумиране плодове, които ви съветваме да нарежете предварително. Ако предпочитате зеленчуци, то изберете краставици и моркови, които може да нарежете на ленти и да поставите в кутия за обяд с малко приготвен сос от вкъщи.

Пакетирани храни и техните ползи

Вероятно често чувате, че пакетираните храни не са полезни, но замисляли ли сте се, че всичко зависи от избора, който ще направите? Не подценявайте сектора с био храни, където ще намерите плодови барчета без добавена захар, сладки изделия със заместител на бялата захар, както и много протеинови варианти за вашето следобедно хапване.

Здравословното хранене е един чудесен начин да си набавите допълнителни витамини, енергия и дори да подобрите концентрацията си на работното място. Съветите в тази статия са лесно изпълними и с тях още в началото на работната седмица ще може да си създадете полезни навици, с които да се храните по-добре и да се придържате към по-отговорни избори.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове