3 от най-пренебрегваните съвета при поддръжка на автомобила ви

Обложка

3 от най-пренебрегваните съвета при поддръжка на автомобила ви

А ти хареса ли тази статия?!?

Много често шофьорите си мислят, че се грижат за автомобила си правилно, а всъщност пренебрегват много важни елементи, които в последствие влияят на цялата кола. В днешната статия ще ви запознаем с 5-те, които ви съветваме да прегледате и преди вашата почивка на по-дълга дестинация.


Изпoлзвaйтe виcoĸoĸaчecтвeнo гopивo

Напоследък цените на горивата са достигнали висоти, които не бяхме виждали отдавна. Определено това много влияе на бюджета ни и често сме склонни да се спираме на бензиностанции, които не са се утвърдили, но пък ни предлагат примамлива цена. Нашият съвет е да се доверявате само на проверени доставчици, защото некачественото гориво може силно да повлияе на цялата ви кола и особено на двигателя.

Разбира се, купуването на по-скъпо гориво не винаги означава по-добро. Но имайте предвид, че по-високото октаново чисто, осигурява по-висока производителност и по-добра икономия на гориво. Възползвайте се от картите за отстъпка на различните бензиностанции, за да може да спестите малко от бюджета ви. Не забравяйте да подменяте редовно течностите в автомобила ви, за които ще ви разкажем повече в следващата точка от статията.

Πpoвepявaйтe peдoвнo тeчнocтитe

Много важен елемент от автомобила са неговите течности. Спирачна, двигателно масло, трансмисионно масло, охладителна течност, течност за чистачки и всичко това е на ваша отговорност. Ако не можете да ги проверите сами, се доверявайте да проверени механици, които освен щателна проверка да могат да направят качествена смяна или доливане при нужда.

Съветваме ви да проверявате нивата на тези течности при абсолютно всяко зареждане на вашия автомобил. Ако имате сигнализиращи лампички, които ви подсещат за нивото, е добре да им обръщате внимание и при нужда да направите доливане или смяна.

Много често не обръщаме внимание на ходовата част, дори и самата кола да сигнализира за нужда от ремонт. В следващия абзац ще разберете повече за важността от правилните гуми, налягането и добрата грижа за колелата.

Πpoвepeтe ĸoлeлaтa и гyмитe ви

Налягането на гумите ви влияе пряко на начина, по който ще се движи колата, както безопасността и дори на количеството гориво, което ще се изхаби. Освен налягането, което рядко се проверява от шофьорите, освен ако няма видна промяна в гумата и колелата са изключително важни.

Съветваме ви, когато почиствате щателно автомобила ви, да не забравяте да обръщате внимание, както на джантите, така и на дисковете, за да може да премахнете насъбралия се прах.

Ако не можете сами да проверявате голяма част от техническите неизправности на автомобила ви, е добре да намерите доверен сервиз със специалисти, които да извършат прегледа внимателно. Разбира се, качеството на частите също е важно и ви препоръчваме да се консултирате със специалистите тук: shopauto.bg. Те ще ви посъветват за най-доброто, което може да си поръчате онлайн, за да извършите качествена поддръжка на колата ви.

Разбира се, има още множество важни елементи от автомобила, които се пренебрегват често от шофьорите, а понякога дори от самите сервизи и механиците. Винаги се насочвайте към правилните авточасти и автоаксесоари, за да може да пътувате спокойно, дори на дълъг път.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

2 Коментара

  1. Да, проверката е доста важна, а също да се обръща внимание на всяка промяна в звученето и поведението на автомобила.

  2. Страхотна статия, поздравления.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове