10 често срещани символа сред бижутата и техните значения

Обложка

10 често срещани символа сред бижутата и техните значения

А ти хареса ли тази статия?!?

1. Звезди

Дълго време се смяташе, че звездите представляват светлина, божественост и мъдрост, затова бижутата със звезди се срещат в много култури по света и често имат голяма духовна символика и значение. Много хора обаче просто ценят звездите заради тяхната небесна естетика и непреходна красота.

2. Сърца

Известни най-вече като символ на любовта, колиетата със сърца представляват също състрадание, смелост и морал. Тази мощна емблема е един от най-разпознаваемите символи в света и е чудесен подарък за почти всеки повод.

3. Цветя

Цветята символизират елегантност, красота, изящество и невинност, както и вярност към приятел или любим човек. Ако искате да покажете на някого, че го оценявате, помислете за подарък на бижу с флорални мотиви.

4. Безкрайност

Знакът за безкрайност е добре позната емблема на безкрайна любов и отдаденост. Той служи и като символ на надежда, който вдъхновява хората никога да не се отказват, независимо от трудностите, пред които са изправени. Ако познавате човек, който в момента преминава през труден период, можете да му подарите бижу с безкрайност, за да покажете своята любов и подкрепа.

5. Мидички

Смятани за символ на просперитет и съдба, те са идеалният начин да олицетворите успешно бъдеще. Бижутата с миди са чудесен аксесоар за всеки, който има афинитет към морето или океана.

6. Ключалка и ключ

Комбинацията от ключалка и ключ от векове олицетворява доверието, лоялността и любовта. Смята се, че символизира даването на ключа от сърцето на някого, затова бижутата с тази двойка често са запазени за романтични подаръци.

7. Пеперуди

Олицетворяващи приятелството, възраждането, радостта и празника, бижутата със символи на пеперуди или пчели са чудесни подаръци за рождени дни, особено ако човекът обича най-сладките животни в природата!

8. Дървета

Дърветата са били символ на живот, сила, растеж и просперитет в историята. Със своите постоянно променящи се листа и здрави корени те могат да символизират както сезона на промените, така и това да останете верни на това, което сте. Ако познавате човек, който преминава през период на преход и растеж, бижу от дърво би било идеален подарък!

9. Кръстчета

Бижутата с кръстчета се възприемат предимно като християнски символ на вярата, надеждата и любовта и се смята, че осигуряват защита и утеха на своя притежател. Биха били чудесен подарък за някой, който е достигнал важен етап в своята вяра.

10. Четирилистна детелина

Смята се, че бижутата от четирилистна детелина носят късмет, щастие, щастие и благословии на тези, които ги носят. Ако някой ще опитва нещо ново и авантюристично, подарете му красиво бижу от четирилистна детелина, за да му кажете: „Успех!“

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове