„Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?“ – броени часове до края на SEO състезанието.

Обложка

„Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?“ – броени часове до края на SEO състезанието.

А ти хареса ли тази статия?!?

За добро или лошо, все още рядко имаме SEO състезания като „Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?“, които да предлагат на състезателите си добри награди за които си заслужава да се бори човек.

Хубавото на този род състезания е, че по време на самото състезание, а и след края лесно можеш да видиш техниките, които ползват колегите в бранша и какви техники за оптимизация все още работят и минават през Google. :)

Да си призная и аз въпреки липсата на време, реших да се запиша за състезанието и да се опитам да класирам моята статия – Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg, на някоя от по-предните позиции, та поне да участвам при тегленето за късметлийската награда лаптоп Acer на стойност 2000 лв., но по ред причини не успях, като една от основната е липсата на едни от най-важните ресурси, необходими да си победител в такова състезание – време и упоритост.

Независимо за какво става дума в този живот, ако човек иска да успее, трябва да отдели необходимото време за постигане на целта си и да е наистина упорит за да може да постигне желаната цел, но не това е целта на тази статия.

Въпреки, че не успях да участвам с личният си проект, успях да участвам косвено в играта и да си изведа някой основни изводи както за самите методи, които ползват колегите, така и за самата колегиалност в сферата. Второто е особено притеснително, понеже се оказа, че сред гилдията имаме и колеги, които са готови на всичко(дори не особено колегиални методи, като репорти) за да постигнат целите си. Всъщност не е толкова лошо човек да прави всичко в името на победата, но все пак смятам, че трябва да си има някаква граница и да се спазват някакви неписани колегиални правила… уви явно живея в един малко по-цветен свят, отколкото е в действителност. :)

Както и да е… остават още няколко часа, преди това страхотно състезание да свърши и да бъдат отличени победителите. Хубавото е в случая е, че едни от финалистите, които се борят яко за 1-вата награда са коректни и точни хора и заслужават подкрепата на колегите си, най-малко заради честната игра и спортсменството по време на състезанието.

Понеже е ясно, че няма как аз да стигна на финала, много се чудих кого да подкрепя за финала, понеже познавам хората, макар не лично и в край на сметка, реших моят фаворит да е http://www.mgu.bg/acer-notebookbg/ (Надявам се другите колеги да не се сърдят) по ред причини, някой от които ще опиша в няколко точки:

  • Колегата се включи доста след началото на самото състезание и въпреки, че домейна му даде добър старт, трябваше да положи не малко усилия за да постигне резултата, който постигна;
  • Изобретателността, чрез която си добавяше линкове. Наистина имаше страхотни идеи за трупане на социални сигнали и поводи с които да провокира хората да го подкрепят;
  • Заради благотворителният елемент, който вложи в състезанието. Хареса ми идеята за дарението по случай неговият рожден ден. Млад родител съм и въпреки, че и преди уважавах много хората, които помагат на някой непознат, но сега като родител особено много ценя подобни хора, а и малчуганите без родители заслужават подобен жест.

Има и други причини, които ме провокираха да взема това решение, но предполагам ще ги обсъдим на с колегите на по биричка, когато се съберем.

Иначе само по себе си, самото състезание носи доста позитивни неща след себе си и за самите състезатели, които са взели присърце участието си. Каквото и да говорим, труда който са положили по време на участието си е успял по някакъв начин да им покаже правилните подходи за оптимизация, дисциплината и постоянството което се изисква и естествено факта, че дори след състезанието сайта би им носил не малко приходи, ако съумеят как да подходят.

За финал ще пожелая успех на всички участници, понеже дори да не са първи, винаги могат да спечелят една от другите награди, които също не са за изпускане. Надявам се всеки да е успял да съумее да извлече ползите от това събитие, дори да не е сред успелите да грабне нещо материално, понеже смятам, че те са доста по-важни и показателни как по-лесно да класираме сайта си и да имаме повече успешни проекти за в бъдеще.

Още веднъж успех и късмет на финала!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове