Запалки

Обложка

Запалки

А ти хареса ли тази статия?!?

Създателя на запалката е направил огромна услуга на човечеството. Едва ли някой от нас си би си представил живота без огъня и негово лесно възпламеняване.  Този малък на пръв поглед уред има огромна роля за нашият бит и съществуване.Моделите които са предлагани преди доста време са доста еднотипни, но днес с развитието на технологиите пазара е залят с модерни такива, които освен като запалки можете да използвате и с друго предназначение.

От запалка има нужда всяко домакинство, дори то да е от непушачи. Незнайно защо си мислим, че това да се притежават запалки е задължително само за тези, които са почитатели на цигарите. Всъщност ако се замислите няма как да използвате газовият котлон ако не го запалите със запалка или пък да създадете романтична обстановка с ароматна свещ. Обикновени, стилни, за подарък – наистина разнообразието от запалки днес е доста голямо и можете да се спрете на модел, който привлича вниманието и отговаря на нуждите , които имате. Не можете да подарите запалка, струваща левче за празник на близък или приятел, както би било безсмислено да харчите твърде голяма сума за такава, която ще използвате основно в домакинството.

В зависимост от запалването и пламъка, който предизвикват те също се разделят на такива със стандартен пламък или с каталитичен. Сега може би ще се изненадате, но това което преди векове се е опитал да представи на хората Леонардо да Винчи е било огромно изобретение, чиято цел е насочена именно към възпламеняване с определени физични сили на триене. Днес в основата на запалването на малкото устройство стои именно този първи опит, разбира се доста подобрен и умален откъм размер и технология. Кибрита е по-примитивната запалка, която с помощта на лесно запалима клечка и барут огънчето е налице. Неудобството при използването на кибрит е, че можете да се изгорите ако не сте достатъчно внимателни. Затова по добре си набавете запалка, която няма да предизвика подобни инциденти.

Запалката се е превърнала в доста масов продукт. Много известни марки правят специални колекции такива аксесоари, които имат колекционерска стойност. Те са красиви, с метален корпус, гравирано лого и безупречно качество. Понякога вървят в комплект с мъжки колан или дамски слънчеви очила и часовник. Това са изискани подаръчни комплекти, които са скъпи, но притежателите им с особено самочувствие показват.

Качествена, уникална, оригинална или обикновена запалка ще изберете е естествено въпрос на финансова възможност, която да можете да си позволите.  Използвайте по предназначение и с внимание всеки един уред за запалване.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове