Рецепти и един малък сео експеримент.

А ти хареса ли тази статия?!?

Понеже съм човек който обича да помага, а и скоро не бях писал в блога си, днес ще се опитам да съчетая двете неща, като ще помогна с оптимизацията на едни много приятни хора с които се запознах днес и които се опитват да оптимизират сайта си по ключови думи Рецепти и Рецепта.

Хубавото в случая е, че сайта им е има добра onpage оптимизация и изобилства от всякакви рецепти ( лично аз доста често търся някаква рецепта и поне за каквото бях се сетил успях да го намеря там ), лошото е, че конкуренцията за тази ключова дума е страшно голяма и основните ключови думи по които оптимизират са именно ключовите думи Рецепти и Рецепта.

Всъщност експеримента който реших да направя е нещо като тест и за моя сайт, за да провея каква значимост има той, понеже имам наблюдението, че напоследък се класира доста добре, почти в всяка ниша, така, че няма какво още да правя, освен да дам връзка към сайта за Рецепти и да се опитам да докажа твърдението си :)

Пожелавам ви приятно разглеждане на рецептите и съответно лесно готвене :)

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
 • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

19 Коментара

 1. Да беше сложил някой линк и към конкуренцията :p

 2. Хахахах е айде от мен да мине :) Рецепта макар, че още чакам да ми дадеш оферта за домейните :)

 3. Знаех си, че си самарянин ти :-) . Лошо няма дасе помага, подкрепям инициятивата ти. Дано имат успех.
  Друго си е, като работиш за СЕО на цял отрасъл в бизнеса :-) . Имам предвид популяризиране на 2 конкурентни сайта.

 4. Брях, за каква оферта говорим, че съм забравил?

 5. @Анатолий, че как да не помага човек на приятни и отзивчиви хора ;)

  @Пацо, става дума за ползването на Tool-а за проверка на .bg домейните…. нали се отказахте да продавате профили и бях ти писал да измислиш някакъв вариант да го ползвам ;) Каза, че ще помислиш и от тогаз ни-вест, ни-кост :)

 6. Аз нали бях ви подсказал как да търсите дропени .bg-та :) В списъка на Георги за всички регистрирани .bg домейни – пускате едно Xenu търсене за счупени линкове и където връща invalid response в 90% домейните са изтекли :)

 7. @Zaya много благодаря за идеята, но няма да е зле да споделиш и точният адрес до списъка с всички регистрирани .bg домейни ;)

 8. http://georgi.unixsol.org/bg/ Последно ъпдейтван през 2007, което е добре, защото за 3 години много от тях са дали фира :)

 9. Няколко съвета:
  1. Виждам ползват sobi2. Има доста по-френдли url-та от тези :) На http://linknotize.eu в директорията можеш да видиш как са :)
  2. Да наблегнат повече на long tail keywords, а не само на основния домейн за „рецепти“ :) То така или иначе ако той се оптимизира добре, ще дава сок и на вътрешните страници, но все пак повечето хора търсят директно някоя рецепта, а не „рецепти“ и трафика от тях е доста повече :)
  Общо взето това са ми препоръките :)

 10. Това с онзи списък и Xenu съм го направил преди 9 месеца, едва ли ще намерите нещо интересно там. Идеята не беше моя, а трябва да благодаря на Netsurfer :)

 11. Доста е старичък списъка… от 2007 до сега, може и да има нови попадения… но само ако се открие по-обновена DB ;)

 12. Ако е актуален списъка няма смисъл, защото ще са активни :) Имам някакви спомени, че имаше линк към скрипта, който ги извлича :) Ако може сега да се извлече един списък и след година да се пусне едно търсене, ще е много ефектно :P

 13. Не е точно така, щото тоя списък е от преди 3 години… напълно вероятно е да се появи домейн от преди 2 години който изтича :)

 14. Е аз си мислех, че говориш за актуален списък, например от преди седмица :) Не сме се разбрали нещо, кой какво има в предвид :)

 15. Трафик само от „рецепти“ неможе да се очаква
  Имах един сайт стигна до 4-5 позиция, но имаше по 100ина посещения

 16. @Георги донякъде си прав… но само до някъде :)

 17. Пробвай за по-лесни думи, като например, добри рецепти.Ефекта ще е по-добър и ще ти донесе по-качествен трафик.Направи си добър рисърч като за начало

 18. @{Анонимен}, коментара е полезен и само затова остава на този етап с сменен анчор, но за напред имайте предвид, че коментари в които не е написано реалното име/псевдоним, ще бъдат слагани в Спам филтъра перманентно!

  Иначе благодаря за идеите, вероятно ще влязат в употреба за колегата на който реално е сайта.

 19. IQ тест (Ники)

  И аз да дам съвет :P . Понякога може да има по-добър резултат ако се наблегне на deep линкове. Тогава може да се получи повече трафик по думите във всяка една станица/рецепта, от колкото по главната ключова дума :) .

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове