Новото ми отроче artefacts.biz

Обложка

Новото ми отроче artefacts.biz

А ти хареса ли тази статия?!?

Не е тайна, че още от малък имах силен интерес към Археологията и си мечтаех някой ден да стана археолог.

Уви само желанието понякога не е достатъчно. Както се предполага, за да си археолог, трябва да си доста добър по История ( а аз хич не я тачих, понеже това което учихме в училище не беше никак интересно ). И така преустанових желанията си и учих „Електронно изчислителна техника“ в ПГЕЕ в гр. Сливен.

Наскоро обаче отново попаднах на няколко интересни статии за разни любопитни открития по нашите земи и отново се запалих. Започнах да чета разни форуми за Археология и Нумизматика. Да гледам разни научно-популярни филми ( аз и преди това си ги гледах ), както и да се поинтересувам как стоят нещата в момента.

Който се занимава с блогване, вероятно знае, че един успешен блог, става такъв едва когато авторите са силно запалени по темите които се дискутират в този блог и така реших да създам и новият си блог, който да ме мотивира още повече да пиша и споделям интересните неща които съм научил и да се опитам да запаля и други мой читатели по темата.

Така се роди artefacts.biz | Онлайн издание за Археология и Нумизматика в България.

Идеята ми всъщност е да превърна този блог в място където да се създаде едно отворено общество от хора интересуващи се от Историята на България, като всеки ще има възможност да сподели с читателите на сайта неща които знае и е научил по темата, под формата на гост-автор.

Така, че драги читатели, ако ви влече тази наука, моля заповядайте… пък знае ли човек… може да успеем да разнищим какво се крие зад историята на предците ни.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

5 Коментара

  1. Ако имаш и читатели иманяри ще е много интересно, защото винаги има какво да научиш от тях :)

  2. Не бих казал, че е желателно да са иманяри :) Иначе имам читатели от форум за металодетектинг, които за разлика от иманярите, при открити артефакти ходят да ги даряват в местните музеи и ако не е ценно музеят им ги връща с бележка, което би трябвало да е законно :)

  3. А полицаите как ли реагират, като видят двама трима души от този форум с две лопати и една кирка да разкопават могила… Нека да обясняват, че ще даравят на музей :)

  4. @Zaya, :) мисля, че всеки се досеща как биха реагирали полицаите… а и при описанието на ситуацията която ти представяш е пределно ясно, че хората не отиват с цел да се забавляват… не виждам забавната част, да разкопаваш някакъв вид гроб. Мисля, че няма какво да коментирам по този въпрос… просто си има съд който сам преценя какво да ги прави тези хора. А между другото, точно преди малко гледах един репортаж с мнения по въпроса и една добра идея в случаят е при практикуване на това хоби, да се назначава по 1 археолог в групичката, който да описва ако се намери нещо и да го прибира в местният музей. Кофтито в случаят доколкото разбрах е, че държавата не може да отпусне средства за подобно нещо… ами в такъв случай да направят да речем едно място където да може човек да практикува хобито и да има по 1 археолог, който да следи.

  5. Компютри (Петър Иванов)

    Нещо си го поизоставил като гледам. Баща ми се занимава с археология, та и аз съм позапален малко. Ще е интересно да напишеш нещо за големите археологически открития в България, пък и на Балканите от гледна точка на по-специалист.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове