Изкуство на състезанието с картинг

Обложка

Изкуство на състезанието с картинг

А ти хареса ли тази статия?!?

Изкуството на състезаването не само да минимизирате загубите, а че да спечелите от всяка състезателна ситуация . Проявява се също чрез тактиките, които използвате в тренировките, квалификациите и състезанията, и с помощта на които подобрявате представянето си. Големите състезатели обикновено имат сериозни състезателни умения. Тези, които не научат този аспект от състезанията никога няма да бъдат успешни.

Трениране

Освен очевидното забавление, друга ключова цел при всяка тренировъчна сесия е:

  • Да откриете начин да карате с по-висока скорост;
  • Да се състезавате по-успешно;
  • Да разберете как различните настройки по машината променят поведението и.

Увеличаването на скоростта винаги ще бъде предизвикателство, независимо колко вече сте бързи. Много е трудно да се опише даден завой перфектно, да не говорим за цяла обиколка, затова задачата ви би трябвало да е постоянно усъвършенстване. Във всеки един момент е възможно да научите нещо ново, което да ви направи по-бързи.

Но преди това пилотирането ви трябва да е сравнително постоянно като времената ви за отделните обиколки не би трябвало да варират повече от няколко десети от секундата. В случай, че разликите са по-големи как ще разберете дали дадена промяна в пилотирането се е отразила добре или зле ?

Сега, след като карането ви вече е постоянно, е време да опитате нещо различно: нова траектория на даден завой, по-ранно или късно спиране, по-бързо или бавно навиване на волана и т.н. От изключително значение е да сте наясно какъв е резултата от всяка промяна. Понякога е достатъчно да имате усет за това, друг път може да си записвате разликата във времената. Имайте предвид, че добрите пилоти не винаги имат нужда от хронометър, за да знаят дали са по-бързи или по-бавни.

Тренировките са подходящ момент да обърнете внимание какво правят останалите пилоти. Когато следвате друг пилот често виждате неща, които не бихте могли вие или друг човек да забележите отстрани извън пистата. Внимавайте, не отделяйте прекалено много внимание на конкуренцията: това, че даден пилот може да премине даден завой с определена скорост, не трябва да ви заблуждавата, че на всяка цена и вие трябва да можете. Помнете, че машината ви вероятно е настроена различно. Започнете ли да обръщате прекалено много внимание на това, което правят другите, няма да сте концентриране в собствената си работа. За да сте километри пред конкуренцията, често е достатъчно да се фокусирате най-вече в собственото си представяне, а тогава останалите ще гледат предимно вас.

На един автомобилен състезател със серийни коли са нужни години да научи това, което вие научавате от състезаването гума до гума в едно единствено картинг състезание.

Повечето пилоти често забравят или никога не мислят как да подобрят състезателната си техника. По време на тренировките може да изпробвате различни линии, които биха ви били удобни при изпреварване или защитаване на позиция, или просто такива, чрез които да извлечете някакво предимство.

Виж повече

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове