Защо двустайните апартаменти във Варна са най-предпочитани

А ти хареса ли тази статия?!?

Като цяло, още от 90-те години на миналия век има една тенденция, която очертава малките жилища като по-атрактивни и примамливи, както от страна на купувачите, така и от наемателите.

Подобна тенденция има и по Черноморието, където двустайните жилища във Варна са най-търсени. Причините за това са изцяло практични и са подплатени с желязна логика, а защо това е така и какво насочва купувачите към по-малки имоти, ще разгледаме на следващите редове.

Двустайните апартаменти във Варна предлагат най-добри цени

Двустайните апартаменти във Варна са считани за имотите, които предлагат най-добри цени. След пандемията, цените на големите тристайни апартаменти във Варна понякога са два пъти по-високи от тези на двустайните апартаменти.

От друга страна, студията (едностайните апартаменти) вече почти догонват цените на двустайните апартаменти, което на фона на това, че са два пъти по-малки, ги прави много неизгодни.

На свой ред, двустайните жилища са подходящи за най-широк кръг хора, в това число малки семейства, наематели и дори туристи.

Покупката е само началото: Следва обзавеждането

След като един апартамент е ваша собственост, идва наред необходимостта той да бъде обзаведен и ремонтиран, така че да бъде годен за живеене.

Това е много важно, особено ако купувате имота по БДС (чудесни двустайни апартаменти по БДС във Варна можете да разгледате на Oikia.com).

Поради по-малкия си размер, двустайните апартаменти са по-лесни за обзавеждане и декорация, като за това се изискват значително по-малко средства, независимо дали купувате жилището за себе си или за отдаване под наем.

Малките жилища позволяват на собствениците да създадат един по-уютен интериор, на цената, която трудно би достигнала дори за елементарен ремонт в по-голям имот.

Поддръжката в ежедневието

Едно жилище трябва не само да се купи и обзаведе, но то трябва и да се поддържа на ежедневна база. Двустайните апартаменти като цяло са много по-лесни за почистване и подреждане, като за целта човек лесно може да задели малко от свободното си време и да посрещне това предизвикателство сам, без много усилия.

Идеални за краткосрочно и дългосрочно отдаване под наем

Оказва се, че двустайните апартаменти във Варна дават най-добри възможност за краткосрочно и дългосрочно отдаване под наем.

Това е важно и трябва да се има предвид, тъй като отдаването под наем е един от движещите фактори при покупката на имоти в морската столица.

Дългосрочно наемащите жилище обикновено търсят по-малки апартаменти, тъй като искат да наемат жилището срещу по-атрактивна цена.

От друга страна, наемащите краткосрочно обикновено търсят малки жилища, просто защото те най-добре отговарят на нуждите на хората при пътуване.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: biko

Димитър Георгиев - Бико е част от екипа на oнлайн маркетинг агенция IdeaMAX, която предоставя широко разнообразие от дигитални маркетингови услуги с висока степен на ефективност, за което свидетелстват и резултатите. Един от нашите нови проекти е Градската медия - Gradski.bg.
Both comments and trackbacks are currently closed
seperator