Защо е необходимо циклене на паркет?

А ти хареса ли тази статия?!?

Нека да видим отговора на специалистите. Постепенното и правилно циклене на паркета ви позволява да направите пода естетичен, а последващото лакиране, омасляване или боядисване с боя, предпазва дървото от увреждане и подобрява външния му вид. Шлайфането може да се извършва върху много видове дървени подове, дори и тези, които вече са на много години, разбира се, ако техническото им състояние все още позволява. Така че, когато дървото престане да изглежда привлекателно, изобщо не е нужно напълно да сменяте пода с нов. Достатъчно професионално циклене на паркет.

Предимства на шлайфането на дървен под, включително и паркет

Освежаване на външния вид на пода – старата захабена повърхност отново става като нова. Пълна промяна във външния вид на пода – можете също да използвате шлайфане, за да придадете на пода различен вид от преди. Това е възможно чрез използването на подходящи лакове, масла или бои. Отстраняване на мръсотия от дърво – процесът на циклене на паркет ефективно премахва мръсотията, която е навлязла в дървото и не може да бъде отстранена с други средства. Изравняване и изглаждане на повърхността – шлайфането може да придаде на пода идеална равномерност и гладкост. Всички издутини или вдлъбнатини, които са се образували на пода през годините, ще изчезнат. Възможност за шлайфане на други дървени повърхности – този процес може да се приложи и за первази, стълби и други дървени елементи. Ниска цена в сравнение с нови подови настилки – ремонтът е по-евтин от смяната на дървен под. Циклене на паркет може да се извърши и на ръка, собственоръчно, но за да постигнете най-добър резултат, е по-добре да заложите помощта на специалистите.

Има ли някакви недостатъци при цикленето на паркет?

Цикленето на паркет е ефективен начин да промените външния вид на вашата подова настилка. И все пак, има ли недостатъци този метод? На първо място, заслужава да се отбележи, че цикленето ще промени външния вид на пода. Дървесината променя цвета си с течение на времето, като най-често потъмнява, така че след циклене паркетът ще изглежда по-светъл. Не винаги е възможно да се уточни предварително какъв ефект ще даде процедурата, така че има някаква, макар и минимална, вероятност да се окаже, че актуализираният под не се вписва напълно в интериора. Също така, струва си да се отбележи, че поетапното циклене на паркет е трудоемък процес, който изисква помещенията да бъдат спрени от експлоатация, понякога дори за повече от седмица. И това е всичко, което е необходимо за шлайфането. След това обикновено се пристъпва към лакиране или боядисване с боя.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Srebrin

Остави коментар или Остави Trackback
seperator

3 Коментара

  1. Много по-добре е да се реставрира стар паркет, а не да се слага ламинат

  2. Важно е цикленето да се направи от добър професионалист, защото много от съвременните майстори са малко менте майстори…

  3. Цикленето е добра опция, ако не иска човека да се сменя подовата настилка!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове