Съвременни алуминиеви парапети

Обложка

Съвременни алуминиеви парапети

А ти хареса ли тази статия?!?

Всички модерни сгради имат алуминиеви парапети и причините за това са няколко – дълготрайност, ефективност, ниска цена, достъпност и разнообразие от възможности. Но най-хубавата страна на съвременните парапети е, че те са универсални – подходящи са за вътрешни и външни стълбища, бани, тераси, паркове, алеи и още много други. Не бихме могли да си представим рампите за хора в неравностойно положение без универсалните алуминиеви парапети.

От магазина или по поръчка

Можете да купите алуминиеви парапети направо от магазина или да си ги поръчате, но това надали ще Ви се наложи, тъй като ръкохватките и стъклодържачите могат да се срежат лесно до желания размер и дори няма да си личи, защото се ползват тапи – от обикновени сребристи капачета до позлатени конуси и стъклени топки.

Видове алуминиеви парапети

- с кабел от неръждаема стомана – положителната им страна е, че са лесни за инсталация и са почти невидими за окото. Този модел се предлага със специални тръби, които имат до осем отвора по цялата си дължина. Дебелината на кабела зависи от предназначението на парапета – по-тънките се ползват, когато парапетът служи за украса, докато за обществените сгради и жилища се препоръчват по-дебелите и масивни варианти. Дори да Ви остане някакво количество от стоманения кабел, не го ползвайте за нищо друго, освен по предназначение.

- с тръби – решетките са поставени хоризонтално спрямо широка тръба с държачи, които стигат до десет на брой. Тръбите са по-дебели от кабела и по-тънки от ръкохватката и, също като нея, имат капаче в края, приличащо на капка. Характерното за този модел е, че държачите на носещите тръби може да са разположени по-нагъсто в горния си край за по-голяма сигурност. Ръкохватките са захванати помежду си с „колена“, които могат да бъдат извити като дъга или с остър ъгъл.

- със стъклен панел – този тип алуминиеви парапети могат да се инсталират както към пода, така и към стена, т. е. имат горен и страничен монтаж. Отличават се основно със стъклодържач в долната си част, който обичайно е широк около 2,5 см. Остъклението може да е както с рамка, така и без. Вторият тип е изключително популярен за кафенета. Ръкохватката има гумено уплътнение, за да предпази стъклото. Държачите на самите крила се предлагат във всякакви форми – квадратни, заоблени, кръгли.

- стенни парапети – могат да се инсталират както на тухлена стена, така и на стъклена. Използват се главно за обществени сгради и за допълнителна сигурност.

Последен детайл

За да извлечете най-доброто от своите алуминиеви парапети, снабдете се с полираща паста за метал. Тя не само ще придаде допълнителен блясък, но ще предпази повърхността от замърсяване и атмосферни влияния. Ако парапетът Ви се намира навън, трябва да го чистите на всеки три месеца. За целта са Ви нужни единствено вода и сапун. Ползвайте мека гъба и не се доверявайте на продукти, които съдържат в себе си скраб, защото най-вероятно ще надраска и повреди повърхността на парапета. Алуминият е метал и с времето „старее“. Възможно е да видите бял прах, подобен на тебеширен. Това е напълно нормално и трябва само да го почистите, за да върнете блясъка на парапета.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове