Ремонт на гипсокартон

Обложка

Ремонт на гипсокартон

А ти хареса ли тази статия?!?

Неравностите върху стената могат да бъдат поправени сравнително лесно, но ще ви трябват няколко инструмента, като безжична пробивна бормашина, гипсокартон, плоска отвертка и чифт клещи за премахване на стария пирон.

Първата стъпка е да стигнете до пироните, като изчегъртате повдигнатото място с вашата отвертка и бързо ще намерите главата на пирона за гипсокартон, от който е започнало всичко това.

Когато изчистите материала около него, можете да го захванете с клещите и да го издърпате, като го завъртите напред-назад, преди да изчистите част от разкъсаната хартия на гипсокартона и другите отпадъци. Тъй като пироните са това, което държи гипсокартона към дюбелите, те следва да бъдат заменени. Но вместо нови пирони, добра идея е да използвате шпилкови винтове, за да предотвратите това да се случи отново. Винт от двете страни на мястото, където излиза гвоздеят, е всичко, от което имате нужда наистина. Хубаво е да ги отрежете точно под повърхността на гипсокартона. Имайте предвид, че те не бива да са нито твърде високи, нито твърде ниски, за да може да ги покриете безпроблемно и да държат гипсокартона на място.

Сега сте готови да започнете да прикривате повърхността с лепило. Първото покритие ще трябва да запълни празнините, оставени от пироните и да покрие добре цялата област. Силното натискане с ножа ще напълни съединението в дупките, след което ще покрие и заобикалящата го повърхност. Вероятно ще имате нужда от второ покритие, след като първото изсъхне, тъй като то обикновено се свива. Хубаво е да поставите плътен слой около краищата.

Ако вашата стена все още не е получила гладка и фина текстура, за да скриете пластира, ще трябва да поставите трети тънък слой смес, след като втория изсъхне. Леко влажен валяк за боядисване ще направи текстурата гладка и ще я слее с останалиите стени. Когато районът изсъхне, ремонтът ви е готов. Ако той е бил успешен, когато се докоснете до ремонтираната стена, няма да познаете къде са били пироните.

Източник: Ремонтира Бг

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Определено работата с гипсокартон не е лесна. Нужни са професионали инструменти и умения, а понякога и съдействието на професионален екип. Със сигурност това не е работа за сам човек, дори и любител на ремонтите.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове