Ремонт на гипсокартон

Обложка

Ремонт на гипсокартон

А ти хареса ли тази статия?!?

Неравностите върху стената могат да бъдат поправени сравнително лесно, но ще ви трябват няколко инструмента, като безжична пробивна бормашина, гипсокартон, плоска отвертка и чифт клещи за премахване на стария пирон.

Първата стъпка е да стигнете до пироните, като изчегъртате повдигнатото място с вашата отвертка и бързо ще намерите главата на пирона за гипсокартон, от който е започнало всичко това.

Когато изчистите материала около него, можете да го захванете с клещите и да го издърпате, като го завъртите напред-назад, преди да изчистите част от разкъсаната хартия на гипсокартона и другите отпадъци. Тъй като пироните са това, което държи гипсокартона към дюбелите, те следва да бъдат заменени. Но вместо нови пирони, добра идея е да използвате шпилкови винтове, за да предотвратите това да се случи отново. Винт от двете страни на мястото, където излиза гвоздеят, е всичко, от което имате нужда наистина. Хубаво е да ги отрежете точно под повърхността на гипсокартона. Имайте предвид, че те не бива да са нито твърде високи, нито твърде ниски, за да може да ги покриете безпроблемно и да държат гипсокартона на място.

Сега сте готови да започнете да прикривате повърхността с лепило. Първото покритие ще трябва да запълни празнините, оставени от пироните и да покрие добре цялата област. Силното натискане с ножа ще напълни съединението в дупките, след което ще покрие и заобикалящата го повърхност. Вероятно ще имате нужда от второ покритие, след като първото изсъхне, тъй като то обикновено се свива. Хубаво е да поставите плътен слой около краищата.

Ако вашата стена все още не е получила гладка и фина текстура, за да скриете пластира, ще трябва да поставите трети тънък слой смес, след като втория изсъхне. Леко влажен валяк за боядисване ще направи текстурата гладка и ще я слее с останалиите стени. Когато районът изсъхне, ремонтът ви е готов. Ако той е бил успешен, когато се докоснете до ремонтираната стена, няма да познаете къде са били пироните.

Източник: Ремонтира Бг

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове