Предимства да притежаваш мултифункционален диспенсър в дома си

Обложка

Предимства да притежаваш мултифункционален диспенсър в дома си

А ти хареса ли тази статия?!?

Какво представлява диспенсърът за вода?

В превод от английски език думата “диспенсър” означава разпределител. Най-общо можем да го определим като апарат за подаване на вода, който предоставя достъп до питейна вода веднага посредством натискането на бутон в чаша или шише, които поставяме под кранчето или отвора за пропускане на течността.

Това е много практичен начин за водоснабдяване с питейна вода на места, където има повече хора поради функциите на диспенсъра да предоставя студена или загрята вода по всяко време. През последните години обаче този начин на предоставяне на питейна вода е много популярен и в домашни условия. Това се дължи на състоянието на тръбите на водопроводите, пониженото качество на чешмяната вода, както и твърдите частици, които се съдържат в нея. Хората, осъзнали важността на водата за организма и ежедневната й употреба, залагат на качество.

На пазара съществуват няколко вида диспенсъри за вода, които могат да се закупят, като цените им варират спрямо функциите, които изпълняват. Можем да разграничим:

  • Настолен диспенсър – Той е често срещан и се характеризира предимно с използването на малки туби – пет литрови.
  • Свободностоящ – Свободностоящият е най-широко разпространеният вид и се използва като част от интериора на офисите с цел улеснение на персонала. Тубата за вода се поставя над машината.
  • За вграждане – Този вид се свързва директно с тръбите от където тече чешмяната вода. Тук неудобството от смяна на туби не съществува и в този случай водния резервоар е неизчерпаем, за разлика от горните модели.

С какво се различава обикновения от мултифункционалния диспенсър?

Основно можем да ги разграничим спрямо функциите, които изпълняват, модерността на модела и ценово. Най-важната функция, която изпълняват и двата модела, е предоставянето на чиста вода. Разликата идва от начина на водоснабдяване. При обикновения диспенсър, резервоарът е туба, която постоянно се заменя след изчерпване на количеството вода в нея, което създава известно неудобство. При мултифункционалния модел, водата идва директно от водоснабдителната система, като се свързва с тръбите.

Функцията за затопляне е следващата основна функция, която се предлага и е предпочитана. И двата вида диспенсъри я притежават. Разликата тук е че при обикновения има ограничено количество на затопляемата вода, докато при мултифункционалния няма такова ограничение. Допълнителен плюс тук е възможността за избор на температура на затопляне на водата.

Мултифункционалните съвременни модели притежават допълнителна система за филтриране – обратна осмоза, която е най-сигурният начин за пречистване на вода, пропускаща само молекулата на водата през филтъра, UV филтър, активен въглен.

Обикновените диспенсъри провеждат водата посредством канелки или кранчета, докато при мултифункционалните такива всичко се случва чрез натискане на сензори и бутони, което понижава възможността от докосване на съда за вода до отвора. Това от своя страна намалява възможността от предаване на бактерии и замърсяване.

Съвременните усъвършенствани модели диспенсър предлагат допълнителна функция, непосилна за обикновените, а именно производството на газирана вода. Този процес на газиране се извършва директно в уреда.

Предимства за използване на мултифункционален диспенсър в домашни условия

Поради множеството функции, които съвременните диспенсъри изпълняват, те са много предпочитани електрически уреди в домакинството. Едно от основните предимства, както вече уточнихме, е предоставянето на чиста вода по всяко време на денонощието. Системите за допълнително пречистване предоставят възможност да предлагаме тази вода като питейна за малки деца, а дори и за бебета.

Функцията за регулация на температура на загряване ни дава опции да преценим колко топла предпочитаме да бъде водата. Можем да я използваме както за горещ чай и инстантно кафе, така и за разтваряне на прахообразни сашета, храна с вряла вода. Тя може да се използва и за готвене.

За любителите на газирани напитки, функцията за приготвяне на домашна газирана вода, би била изключително полезна. Така можем да се наслаждаваме на тази освежителна напитка, без да се налага да я закупим от магазина в готово състояние.

Този тип диспенсър, който се свързва с водоснабдителната система чрез тръбите, ни освобождава от неудобството за постоянно купуване и съхранение на туби с вода, които да заемат пространство и да участват в замърсяването на околната среда, поради факта, че тубите се изработват от пластмаса.

Тази статия е написана в партньорство с Fresh Water – производител на системи и филтри за пречистване на вода.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове