Няколко съвета за безпроблемно преместване

А ти хареса ли тази статия?!?

Ще местите ли скоро?

Въпреки че е вълнуваща нова глава, преместването в нов дом е един от най-стресиращите моменти в живота ни. Трябва не само да сключите сделката за новото си жилище, но и да организирате логистиката на преместването.

Наемането на екип от експерти по преместване може да ви помогне да се освободите от част от този стрес, ако изберете правилните хора. Но намирането на надеждни хамали може да се окаже трудна задача, ако не сте го правили преди.

Не се притеснявайте, ние можем да ви помогнем! Прочетете нашите съвети за избор на най-добрите хамалски фирми, за да помогнете на преместването ви да премине възможно най-гладко.

Предоставят ли кашони и други материали за преместване

Дали избраната от вас фирма предоставя кашони и чували и пликове за вещите ви или ще трябва да си набавите изброените сами.

Фирмите за преместване, които си заслужават да бъдат наети, ще направят пълно описване на вещите ви и ще определят приблизителното им тегло.

Вашият оценител ще провери всички ваши места за съхранение, включително обемисти шкафове за книги, големи кашони, гаражи и чекмеджета. Теглото на вещите ви е това, което преместващите фирми използват най-често, за да определят цената си.

Те също така трябва да вземат предвид колко място заемат вещите ви в камиона и колко камиона може да са им необходими. Уверете се, че прогнозата ви е възможно най-точна.

Уверете се, че правят обстоен преглед

Хамалска фирма, която прави бърз преглед, не отделя необходимото внимание на вашите вещи. Добрият доставчик на транспортни услуги ще направи преглед, както е описано по-горе, и също така ще ви попита за вашето преместване.

Те искат да знаят какво ще вземете и как ще изглежда новата ви къща. Ще опаковате ли по начин, който позволява на хамалите да поставят големите кашони с вещи в правилните стаи в другия ви дом? Това са подробностите, за които ще питат.

Те ще искат да знаят кои предмети ще вземете и кои няма да бъдат преместени. Включете дали изхвърляте, дарявате или оставяте някакви предмети.

Не плащайте огромен депозит

Някои по-малко надеждни и евтини фирми за преместване могат да поискат от вас депозит. Всеки уважаван доставчик на транспортни услуги обаче няма да поиска пари в брой предварително или голям депозит преди преместването.

Трябва да предадете пари в брой едва когато вещите ви стигнат до новата къща. Ако платите предварително, не можете да контролирате кога и дали изобщо ще видите отново вещите си. Добър съвет е да използвате кредитна карта за плащане. Това ще осигури допълнително ниво на защита при евентуални измами.

Избягвайте компании с променено име

Някои хамалски фирми не спазват търговският правилни и работят под много имена. Винаги е най-добре да избирате от местни фирми за преместване, които имат адрес близо до вас.

Проверете дали имат лиценз за работа във вашия град и дали имат застрахователно покритие. Служителите трябва да отговарят на телефонните обаждания с пълното име на фирмата си. ь

Проверете онлайн за евентуални лоши отзиви за компанията под всяко едно нейно име.

Проверете референции и отзиви

Ако не можете да получите препоръки от приятели или семейство, проверете отзивите онлайн.

Помолете всички хамалски фирми с които разговаряте да предоставят препоръки от предишни клиенти. Искате да ви насочат към местни референти, които са се преместили през последните 3 месеца, за да получите точна информация.

Обадете им се и попитайте за подробности относно техния опит. Биха ли ви препоръчали да ги използвате? Как са се справили с техните предмети? Бяха ли доволни?

Пазете се от допълнителни скрити такси

Напускате или се премествате в двуетажна къща? Апартаментът ви е на 11-ия етаж? Ако е така, вероятно ще се сблъскате с допълнителни такси, ако има стълби за преодоляване или други проблеми с достъпа.

Дали тясна улица ще попречи на камиона за преместване да стигне до дома ви? Очаквайте допълнителна такса за по-малък автомобил, за да го прехвърлите на по-големия камион.

Преди да наемете хамалска фирма, попитайте я за нейните услуги и такси. Попитайте допълните дали ви таксуват за опаковъчни материали като кашони за преместване, найлон и други. Обяснете имотите си и техните нужди. Авторитетният доставчик на транспортни услуги ще ви каже какви допълнителни услуги ще приложи в тези ситуации и каква такса ще ви наложи за това.

Избягване на разходите за опаковане

Ако опаковате сами, фирмите за преместване и съхранение обикновено не носят отговорност за евентуални повреди. Това важи и за всички добри хамали.

Но ако ги накарате да опаковат, те могат да ви наложат завишени цени за опаковъчните материали като малки и големи кашони, одеала, наилони и т.н. Да не говорим за допълнителното време и труд, необходими за опаковането.

Ако се спрете на тази услуга, попитайте за опита им в опаковането. Повечето реномирани фирми за преместване ще се погрижат за вашите вещи, но искате да сте сигурни. Не желаете да получите хамали, който ще хвърлят вещите ви в някой кашон, без да отделят време и грижи. Особено като се има предвид, че ще платите допълнително за услугата.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Srebrin

Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове