Кухненската маса, която вечер ни събира

Обложка

Кухненската маса, която вечер ни събира

А ти хареса ли тази статия?!?

Живеем в модерни и много динамични времена. Ежедневието ни е забързано дотолкова, че през деня едва успяваме да хапнем нещо на крак, преди да препуснем към следващата задача.

Но вечер, щом отворим вратата на дома си, всички сядаме около кухненската маса. Тази мебел ни събира около себе си, за да се насладим заедно на вечерята, да си разкажем как е минал денят ни и да се почувстваме уютно и като сплотено семейство.

Кухнята е сърцето на българския дом от векове, а кухненската (трапезната) маса заема централното място в него. Затова и изборът на подходящата мебел за хранене трябва да бъде направен много внимателно.

Ако си търсите удобна и красива маса за хранене, но се чувствате изгубени сред безкрайните форми, материали, размери и стил на тези мебели, експертите от Мебели Мондо са тук, за да ви дадат няколко съвета за избор на подходящата кухненска маса.

Как да изберете кухненската маса, която да пасне идеално във вашия дом?

Подходящата маса е тази, която отговаря на бюджета ви, изработена е солидно, пасва на интериора и е в стил, който ще ви допада и след години.

Топ правила за избор на маса за хранене

  • Определете правилно размерите

Едно от важните правила при избор на този вид мебел е тя да не пречи на свободното преминаване в помещението. Затова експертите съветват, преди да започнете търсенето на трапезна маса да измерите внимателно мястото, където ще я поставите. След това измерете свободното пространство, което остава, след като я поставите.

Стандартното правило при избор на размер на кухненската маса е, когато я поставите в дома си, около нея да има свободно пространство от около 3 фута (около метър) от всички страни. Така си осигурявате свободно сядане и ставане от масата и лесно придвижване из помещението.

  • Подберете правилната форма

За избора на подходящата форма на трапезната маса експертите съветват да следвате едно правило, което гласи следното: Квадратните и правоъгълните маси се вписват идеално в дълги и тесни помещения, докато кръглите и елипсовидните маси са по-подходящи за по-малки, квадратни помещения.

  • Обърнете внимание на краката на масата

За да седнете удобно край масата, краката ѝ не трябва да ви пречат. Затова експертите от Мебели Мондо съветват, когато отидете в магазина да вземете стол и да седнете край масата. Така можете много лесно да разберете дали, когато закупите кухненската маса и я поставите в дома си тя ще е удобна на вас и на семейството ви.

  • Изберете подходящия материал

Изборът на материал, от който е изработена кухненската маса може да бъде труден, тъй като трябва да балансирате между цената, лекотата на поддръжка и личните си вкусове и предпочитания.
Материалите, които най-често се използват за изработка на маси за хранене са дърво, фурнир, камък, стъкло.

Дърво
Дървото е класически материал за изработка на кухненски маси. Това е много траен материал, лесно се поддържа, почиства и е много траен. Обикновено за изработка на маси се използват бор, акация и тик, които са много здрави и трайни, но същевременно с това не са много скъпи материали. Основните минуси на масите, изработени от масивно дърво е, че цената им е доста висока и че лесно могат да се надраскат.

Фурнир
Дървеният фурнир е много по-предпочитан материал от дървото, основно заради доста по-ниската си цена. Най-общо казано, фурнирът представлява тънък слой дървесина, която е залепена върху шперплат или дървесна сърцевина. Ако се спрете на този материал, обърнете внимание на качеството на изработка на масата. Най-лесно можете да го направите, ако погледнете под масата. Ако долната страна на кухненската мебел не е облепена с фурнир, това означава, че производителя се опитва да пести от разходите за производство на продукта.

Камък
В нашите магазини по-рядко се срещат маси, изработени от камък (мрамор, кварцов композити и други), тъй като цената им е доста висока. Все пак, ако търсите точно такава маса е добре да знаете, че масите с мраморни или каменни плотове са доста издръжливи, но тъй като камъкът е порест материал абсорбира лесно течности и след време по плота на масата могат да се появят петна.

Стъкло
Стъклените маси са семпли, красиви и сравнително евтини. Този материал създава усещане за пространство и откритост, по него не се задържат петна, но може лесно да се надраска или пукне.

  • Заложете на класиката

Всяка година дизайнерите и производителите ни изненадват с нови, интересни и креативни модели маси за хранене – това е факт, който няма как да оборим. Не че има нещо лошо да закупите модерна или нестандартна маса за хранене, напротив. Трябва обаче да сте сигурни, че точно този дизайн на масата ще се впише в интериора на дома ви и няма да започне да ви дразни само след година – две. За да сте сигурни в избора си, специалистите съветват, преди да закупите възможно най-модерната в момента маса за хранене, да си представите, че и след 10 години ще се храните на нея и дори тогава тя ще ви допада и ще се вписва идеално в интериора на дома ви.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове