Какви характеристики притежава добрата течна хидроизолация на балкон

Обложка

Какви характеристики притежава добрата течна хидроизолация на балкон

А ти хареса ли тази статия?!?

Откритите балкони са едни от най-уязвимите на влага места в дома. Затова хидроизолацията на открития балкон е естествена и задължителна част от всеки строителен процес. Правилното изпълнение на процеса на изолиране предпазва помещенията около балкона от навлизане на влага и съответно образуване на мухъл и плесени, както и отдаването на характерна неприятна миризма.

Течна хидроизолация за балкон – основни предимства

Когато говорим за предпазване на повърхностите на балкона от влага, течната хидроизолация е едно от най-предпочитаните решения. Защо това е така?

Основната причина е, че тя предлага лекота на нанасяне и разпределяне, която другите типове хидроизолация не могат да предоставят. Това е от особено значение, защото един рулонен хидроизолационен лист например ще бъде доста по-труден за оразмеряване и поставяне върху малкото пространство на балкона.

Освен това на откритите балкони и тераси много често се поставят плочки като решение за подова настилка. За да се запази добрият им външен вид е необходимо да бъде използвана течна хидроизолация без цвят, която няма да промени тяхната визия.

Ако търсите точно това, добри предложения може да намерите на ARD.bg Голямо предимство на продуктите от серията ARD е, че те са на изключително изгодна цена. Това ги прави идеално средство за течна хидроизолация на балкон.

Течна хидроизолация на балкон – какво ви е необходимо

Първото и най-важно качество на течната хидроизолация за балкони, разбира се е хидрофобността на полаганите хидроизолационни материали. Под хидрофобност се има предвид степента на отблъскване на водните частици и влагата.

Друга характеристика, която има значение при подбора на течната хидроизолация е нейната еластичност след изсъхване. Това качество има и пряко отношение спрямо издръжливостта на изолационния материал на промените във времето и на продължителната експлоатация.

Когато избирате материали за течна хидроизолация на балкон е важно да се съобразите с настилката, върху която ще бъдат поставени те – дали ще са плочки, камък, замазка или от друго естество.

Друга качествена характеристика, която има особено значение е устойчивостта на изолационния материал към химични агресори и UV лъчение.

Важен аспект при покупката е покривността на хидрофобния материал и в тази връзка разходът на материала за покриване на единица площ. Колкото по-малък е разходът, стига материалът да осигурява наистина добра хидрофобност, толкова по-изгодна ще е цената на продукта.

ARD.bg може да ви осигури хидроизолационни материали, които пасват на най-различни повърхности и предлагат отлична хидрофобност. Най-големият плюс на оригиналната датска серия течна хидроизолация обаче е именно изключително добрата покривност, благодарение на която със сигурност ще си спестите материал и средства.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: biko

Димитър Георгиев - Бико е част от екипа на oнлайн маркетинг агенция IdeaMAX, която предоставя широко разнообразие от дигитални маркетингови услуги с висока степен на ефективност, за което свидетелстват и резултатите. Един от нашите нови проекти е Градската медия - Gradski.bg.
Both comments and trackbacks are currently closed
seperator