Избор на картини за интериора – тънкости и съвети

Обложка

Избор на картини за интериора – тънкости и съвети

А ти хареса ли тази статия?!?

При избора на идеи за окончателна декорация на пространство, дизайнерите използват почти всички техники: от сладки и трогателни ръчно изработени предмети до шикозни луксозни мебели. Скъпият декор не е достъпен за всички. Плакатите и картините за интериора обаче могат да трансформират жизнено пространство с блясък, без да изпразвате портфейла си. В тази статия ще ви кажем как да украсите вашето пространство по оригинален начин с помощта на уникални картини за стени, какви са те и как правилно да ги впишете в дома си.

Какви картини за стената сега са в тенденция?

По всяко време картините позволяват на къщата да придаде известна аристокрация и шик, което със сигурност имаше благоприятен ефект върху имиджа на собственика. Въпреки това, ако по-ранните произведения на изкуството бяха достъпни само за богати хора, днес всеки може да украси дома си с красива картина, висококачествено копие или поне репродукция на известно платно.

Повечето хора купуват само модни артикули, включително изобразително изкуство. Само закупуването на картини не е достатъчно, защото ако класиката е в тенденция, тогава е малко вероятно тя да изглежда хармонично в интериора в стил хай-тек. Освен това е необходимо платното да бъде не само модерно, но и съобразено с предпочитанията и вътрешния свят на собственика.

Модулни картини

Модулните картини представляват художествено платно, разделено на няколко части (модули) – 2, 3, 4, 5 и повече. Те са много популярни в днешно време, защото изглеждат доста необичайни и модерни. Сегменти от картината могат да бъдат поставени хоризонтално или вертикално на стената, в зависимост от сюжета, разбира се.

Едно от предимствата на модулните картини е, че дори при големи размери те не изглеждат тромави, тъй като за разлика от традиционните картини нямат рамки и са разделени на няколко елемента.

Копия от известни картини

Картини на съвременни художници едва ли ще бъдат подходящи за интериорна декорация в класически стилове, но платна на стари майстори ще изглеждат много хармонично. Ако не сте богат човек и не можете да си позволите да купите оригинала, тогава поръчването на добро копие (реплика) от произведенията на известни художници е доста достъпно за повечето хора.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Вече на мода има най-различни варианти за хората да декорират стените в домовете си, някой са доста интересни. Има някой, който слагат голяма правоъгълна картина например 2.60×1.10 м над дивана. А защо не и по-голяма ако го позволява стаята. В такива случай ще е доста по-изогдно копие от известна картина.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове