Истински съвет за сигурност от истински /бивш/ крадец!!!

Обложка

Истински съвет за сигурност от истински /бивш/ крадец!!!

А ти хареса ли тази статия?!?

Това е извадка от интервю на истински крадец, специализиран в обирите на апартаменти, подчертаваме, че е бивш, но също така подчертаваме, че след стотици, дори хиляди влизания с взлом и обири, той никога не е осъждан. Разказва ни какво го е отказвало при влизане през входната врата.

Става ни ясно, че ако някой е решил да Ви обере нямате кой знае какви опции да го спрете, в най-добрият случай можете да го забавите достатъчно, за да се откаже сам или да бъде заловен на местопрестъплението. Един от най-добрите начини да затрудните неканеният гост се оказва поставянето на две входни врати, като на външната (първата врата) монтирате аларма, която няма смисъл да е свързана със СОТ. По думите на господина, най-безсмисленото нещо за защита на дома е монтирането на СОТ, може би по-безсмислено е само поставянето на лепенки на вашите врати в София, които не само, че не ги отказва, а и ги подготвя. Ключов момент при поставянето на такава аларма е сирената да НЕ е над вратата, за да му отнеме време първо да се ориентира къде е и след това да я обезвреди. Добър вариант е да е на някоя от по-горните площадки или дори на балкона на съсед, така отваряйки първата врата ще се окаже пред заключена втора и със задействана аларма, която не вижда къде е, също така би му отнело време да деактивира аларма вградена в самата врата. По думите на нашият истински крадец голям процент от похитителите биха се отказали в този момент, но все пак ако е достатъчно самонадеян и продължи следващият съвет е на втората входна врата да поставите скрита ключалка. При тези врати е най-добре тя да се намира ниско долу и да бъде покрита с фолио което се слива с вратата. Така можете да забавите доста неканеният гост в опита му да влезе през вратата.

Това e един истински и не много скъп съвет за защита на дома Ви, даден от истински, вече бивш крадец.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

4 Коментара

 1. Това с двете врати и алармата ми хареса, а за още по голяма сигурност вместо аларма спокойно човек може да си гледа един питбул който да свърши всичката работа по обезвреждането на крадеца :)

 2. spy-secrets (V.Hristova)

  Супер съвет, благодаря!

 3. Antre.bg (Ivan)

  Благодарим за полезната статия, ще се радваме на повече такива!

  Поздрави!

 4. cozy.bg (Янислав)

  Супер добра статия за дома, Благодарим!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове