Фин стил на декорация в банята

Обложка

Фин стил на декорация в банята

А ти хареса ли тази статия?!?

Интензивните цветове и изразителните декорации за баня изглеждат много ефектни в интериора. Ето защо не е трудно да се изкушите и да подредите банята по последна мода. Преди обаче да създадете (или да приемете) дизайнерски проект и да похарчите пари за всички най-модерни материали и приспособления за баня – запитайте се дали все пак ще ви хареса този интериор, когато тенденциите в подредбата се променят коренно? Достатъчно постоянен ли е вкусът ви, за да не бъдете разочаровани от модните революции?

Стилът на декорация винаги е от голямо значение за цялостното впечатление от банята. Изберете декорации, които да се харесат както на вас, така и на вашето домакинство, и в същото време тези, които няма да ви отегчат бързо.

Помислете за фините декоративни мотиви – като нежни текстури и структури. Когато избирате керамични плочки, обърнете специално внимание на дискретни декорации, които могат да бъдат почти невидими – и които могат да бъдат изложени чрез умела игра със светлината.

Универсална цветна основа

Всички нюанси на бялото, както и естествените бежови, кремави и сиви краски са доказана цветна основа за банята. Подобна приглушена цветова палитра има шанс да остане модерна в продължение на много години, а също така осигурява ежедневно усещане за хармония. Меките пастелни тонове, като прахообразно розово или избелено синьо, също имат добра прогноза. Ако искате да следвате актуалните дизайнерски тенденции, такава неутрална цветна основа ще бъде вашият истински съюзник – можете лесно да освежите банята си с аксесоари, ако е необходимо – напр. модни саксии, цветя, контейнери и текстил (кърпи, завеси, щори, килими и др.).

Ако цените елегантността преди всичко, можете да помислите и за тъмна баня. Умело използваните черни, антрацитни и шоколадово кафяви цветове могат да бъдат вечна основа за ексклузивни бани.

И не забравяйте, че един от най-важните критерии е изборът на цвета на банята, тъй като той влияе върху цялата атмосфера на банята и визуално коригира пространството. Например, малка стая не трябва да се боядисва в тъмни цветове; това само ще я направи още по-малка. Големите стаи, напротив, дават воля на въображението и поле за експерименти.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Банята е помещение, което много хора пренебрегват при избора на дизайн. Аз мисля, че с подходящи материали и качествено изпълнение, банята може да се превърне в едно малко бижу, уютно уединено кътче, затова си заслужава да се вложи ресурс.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове