6 мерки за защита срещу вредители у дома

Обложка

6 мерки за защита срещу вредители у дома

А ти хареса ли тази статия?!?

Ако не желаем да допускаме вредители в дома си, трябва да се предпазим максимално добре от тях

Най-неприятните вредители, които може да допуснем в дома си, са мравките, хлебарките, мухите, молците и гризачите. Независимо кои водят вашата топ класация, както и другите варианти, които съществуват, трябва да се предпазим максимално от тях.

Определете целта си
Ако се стремите да прогоните конкретно насекомо или животно, идентифицирайте възможната заплаха и действайте целенасочено. Консултирайте се със специалисти, които да ви насочат към точния пестицид, който би могъл да е полезен в случая. Понякога може да загубим време и средства с препарати, за които не сме сигурни, че ще имат нужния ефект. Затова превантивните стъпки трябва да се прилагат конкретно за дадена зона или вредители.

Не допускайте вода и влага
Всяко създание не може да оцелее, ако не получава вода през определен период. Насекомите и гризачите не правят изключение – те търсят източници, които могат да утолят потребностите им. Бъдете внимателни и не оставяйте опция за застояла вода в чинийките на саксиите например. Поддържайте банята и кухнята сухи. Оглеждайте тръбите в жилището, за да не стига до прокапване и малки отвори. Водата на домашните любимци, ако имате такива, също трябва да се подменя или да се налива, когато те го изискват, не да стои за дълго през нощта.

Чистотата е важна
Ако храната е на открито, тя винаги ще е примамка за вредителите. Знаете колко досадни са мухите. Плодовете, които зреят безпризорно и не са покрити или прибрани в хладилник, събират на рояк малките плодови „виненки“. Не си го причинявайте, за да не си създавате излишен дискомфорт в апартамента или къщата. Чистотата е ключов елемент в борбата с насекомите. Трохите, остатъците, петната са основна пречка, ако търсите така желаното спокойствие.

Боклукът трябва да се изхвърля ежедневно, а съхраняването му до този момент да става в плътно затворени контейнери.

Прахосмукачката ви е приятел
С нейна помощ не само ще обирате редовно праха, но и ще ликвидирате разпространението на яйцата на насекомите. Ъглите и труднодостъпните места са им любими, там почиствайте старателно. Филтърът от уреда трябва да се поставя в торбичка, преди да се хвърли при отпадъците, за да се избегне заразата с вредителите.

Дрехите и бельото трябва да са винаги далеч от външната среда, прибрани в кутии, торбички или пликове, за да не се замърсяват и да не станат жертва на молци.

Следете за пролуки
Инспектирайте прозорците, вратите и всички възможни участъци, в които могат да възникнат пукнатини. Ако се е стигнало до такива, запълнете ги със силикон и допълнително уплътнение, където е приложимо. Така ще съумеете да запазите стаите си чисти.

Колкото и да сте педантични и да следите за всичко, все пак най-сигурната работа е да се обърнете към лицензирана ддд фирма за борба с вредителите. Дори не е скъпо!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

2 Коментара

  1. Арт Травел (Пламен)

    Винаги съм се стараел да изхвърлям боклука. Веднъж преди да замина за почивка го забравих и после ми трябваше над месец за да се отърва от мравките, които се бяха появили

  2. насекоми - вредители (Саниста ВИП СС)

    Здравейте, Прочетох статията и мисля, че отразява 6 важни пункта за не допускане на вредители в дома. Ние от Саниста ВИП СС се занимаваме с професионална ДДД защита и горещо препоръчваме, ако не успявате сами да се справите с насекомите в дома, да потърсите опита на професионалистите в ДДД защитата и ДДД услугите.
    Светла

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове