6 мерки за защита срещу вредители у дома

Обложка

6 мерки за защита срещу вредители у дома

А ти хареса ли тази статия?!?

Ако не желаем да допускаме вредители в дома си, трябва да се предпазим максимално добре от тях

Най-неприятните вредители, които може да допуснем в дома си, са мравките, хлебарките, мухите, молците и гризачите. Независимо кои водят вашата топ класация, както и другите варианти, които съществуват, трябва да се предпазим максимално от тях.

Определете целта си
Ако се стремите да прогоните конкретно насекомо или животно, идентифицирайте възможната заплаха и действайте целенасочено. Консултирайте се със специалисти, които да ви насочат към точния пестицид, който би могъл да е полезен в случая. Понякога може да загубим време и средства с препарати, за които не сме сигурни, че ще имат нужния ефект. Затова превантивните стъпки трябва да се прилагат конкретно за дадена зона или вредители.

Не допускайте вода и влага
Всяко създание не може да оцелее, ако не получава вода през определен период. Насекомите и гризачите не правят изключение – те търсят източници, които могат да утолят потребностите им. Бъдете внимателни и не оставяйте опция за застояла вода в чинийките на саксиите например. Поддържайте банята и кухнята сухи. Оглеждайте тръбите в жилището, за да не стига до прокапване и малки отвори. Водата на домашните любимци, ако имате такива, също трябва да се подменя или да се налива, когато те го изискват, не да стои за дълго през нощта.

Чистотата е важна
Ако храната е на открито, тя винаги ще е примамка за вредителите. Знаете колко досадни са мухите. Плодовете, които зреят безпризорно и не са покрити или прибрани в хладилник, събират на рояк малките плодови „виненки“. Не си го причинявайте, за да не си създавате излишен дискомфорт в апартамента или къщата. Чистотата е ключов елемент в борбата с насекомите. Трохите, остатъците, петната са основна пречка, ако търсите така желаното спокойствие.

Боклукът трябва да се изхвърля ежедневно, а съхраняването му до този момент да става в плътно затворени контейнери.

Прахосмукачката ви е приятел
С нейна помощ не само ще обирате редовно праха, но и ще ликвидирате разпространението на яйцата на насекомите. Ъглите и труднодостъпните места са им любими, там почиствайте старателно. Филтърът от уреда трябва да се поставя в торбичка, преди да се хвърли при отпадъците, за да се избегне заразата с вредителите.

Дрехите и бельото трябва да са винаги далеч от външната среда, прибрани в кутии, торбички или пликове, за да не се замърсяват и да не станат жертва на молци.

Следете за пролуки
Инспектирайте прозорците, вратите и всички възможни участъци, в които могат да възникнат пукнатини. Ако се е стигнало до такива, запълнете ги със силикон и допълнително уплътнение, където е приложимо. Така ще съумеете да запазите стаите си чисти.

Колкото и да сте педантични и да следите за всичко, все пак най-сигурната работа е да се обърнете към лицензирана ддд фирма за борба с вредителите. Дори не е скъпо!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове