Дървени или метални ковчези – кой е по-добрият избор

Обложка

Дървени или метални ковчези – кой е по-добрият избор

А ти хареса ли тази статия?!?

Когато смъртта застигне наш близък, пред нас се открива сериозно изпитание – не само трябва да се справим с мъката и мисълта, че повече няма да имаме контакт с този човек, но и ни се налага да организираме погребение, с което да изпратим покойника в последния му земен път.

В днешния материал смятаме да засегнем една не толкова коментирана тема, но в същото време тя е важна, тъй като при организирането на едно погребение трябва да се направят редица избори свързани със самата церемония и полагането на покойника, а крайният резултат ще зависи от всички тези избори, които трябва да направим.

Когато се стигне до избора на ковчег за покойник, повечето хора нямат достатъчно информация за това на какъв точно вид ковчег да се спрат. Дали това е в следствие на липсата на информация или от непознаване на материята, няма много голямо значение.

Обърнахме се към експертите от погребална агенция „Омега“ с въпроса – какъв е най-добрият избор за ковчег и какви са разликите между дървените и металните ковчези?

На техния уебсайт OmegaFuneral.com може да се информирате допълнително за това как се организира едно погребение и какви избори ще се наложи да направите.

Дървени ковчези – привидно по-добрият избор

Това е класическият избор на голяма част от хората при избора на ковчег за покойник. Дървото е материал, използван от дълбоки векове, включително за погребални цели.

Поради това не е никак изненадващо, че и до ден днешен хората са свикнали да избират ковчег от масивно дърво, пресован картон или плоча от дървесни частици (ПДЧ).

Гореизброените подразновидности на дървените ковчези се различават основно по вида на дървения материал, който се използва, както и по цената – а това само по себе си дава отражение на устойчивостта на самия ковчег.

Това какъв вид дървен ковчег ще изберете е може би тема за друг случай, но този вид ковчези генерално са класическият избор за повечето хора.

Причините са или ниската цена, в случаите на пресования картон и ПДЧ, или в изящния вид и устойчивост на ковчега в случаите на масивното дърво.

Разбира се, никой не може да ви каже, че сте сгрешили, ако изберете да поръчате ковчег от този вид материал, но ние искаме да ви разкрием за един друг вид ковчег, който получава далеч по-малко внимание.

Метални ковчези – какво не знаете за тях

Металните ковчези са доста по-неглижирани от дървените си аналози, а причината най-често е липсата на достатъчно осведоменост сред хората.

Още в началото на миналия век се осъзнават ползите от метала като избор на материал при изработката на ковчези и масово започват да се произвеждат метални ковчези.

В следващите десетилетия те се радват на добра популярност в Западна Европа и Северна Америка, но през Втората световна война те са премахнати от пазара, а причината е доста практична и очевидна – металът е един от основните материали, използвани през самата война.

След края на войната производството на този вид ковчези се възстановява и до ден днешен никога не е спирало.

В България за съжаление металните ковчези не са толкова разпространени, поради което и рядко биват използвани в погребенията у нас.

Основното предимство на този вид ковчези е високата степен на издръжливост, характерна за метала като материал.

В допълнение те разполагат с висококачествено гумено уплътнение около вътрешния капак, което повишава устойчивостта на самия ковчег и предпазва покойника за по-дълго време от външните условия. При дървените ковчези например, доста по-рано настъпва разложението на самия ковчег.

Основно металните ковчези се изработват от стомана, но се предлагат и решения от неръждаема стомана, бронз и мед.

В уебсайта на OmegaFuneral.com може да се запознаете по-обстойно с тях, както и да разгледате богатата селекция от метални и дървени ковчези.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: biko

Димитър Георгиев - Бико е част от екипа на oнлайн маркетинг агенция IdeaMAX, която предоставя широко разнообразие от дигитални маркетингови услуги с висока степен на ефективност, за което свидетелстват и резултатите. Един от нашите нови проекти е Градската медия - Gradski.bg.
Both comments and trackbacks are currently closed
seperator