Как да разпознаем ключарите измамници?

Обложка

Как да разпознаем ключарите измамници?

А ти хареса ли тази статия?!?

В първата част ви разказахме колко много са шарлатани са се появили в този бизнес и как се възползват от това, че хората са в нужда. За да не станем тяхна жертва е редно да разчитаме сигналите за нередност при извършване на дейността им или още преди да сме ги повикали. Как да стане това?

Колкото и нестандартна да е услугата, която ще ви предоставят, то вие имате право на касова бележка, след като сте я заплатили. Явно е, че аварийните услуги на ключари и автоключари изискват бързата им реакция и невинаги те ще имат възможността да ви предоставят такава на момента. Правата ви на потребител обаче гласят, че въпреки това те са длъжни да ви доставят касов бон дори по-късно – в дома, на уговорено място, в работния офис и т.н. Коректните служители ще се придържат и ще спазят обещанието си, но измамниците няма да имат такова намерение. Още щом го поискате ще разберете по изражението и реакцията им дали това ще се случи.

Да предположим, че сте загубили ключа си и сте извикали ключар да ви помогне при отключването (тази ситуация може да се приложи и за личния ви автомобил). Тогава професионалистът задължително трябва да поиска от вас документ или начин, по който да докажете, че вие сте собственик на апартамента (колата). В противен случай говорим за крайно непрофесионално отношение, което трябва да бъде сигнал за вас.

Ако сте решили да правите дубликат на ключ, не влизайте в първото ателие, което виждате, а проучете за добър специалист. Влизайки в ателието следете за работата на ключаря, той трябва да е с дрехи, на които има логото на фирмата, автомобилът му също е редно да е с подобен вид и т.н.

Няма нищо нередно и срамно да задавате повече въпроси и да следвате гореописаните неща. По-добре информирани в повече, отколкото да станете жертва на измамник.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Списание (Георги Иванчев)

    Ключарите са нещо много важно, особено денонощните… Такива случай сме имали в офиса и дома, че ключарите ги имаме като супергероии! :)

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове