Благоевград – туристически характеристики

Обложка

Благоевград – туристически характеристики

А ти хареса ли тази статия?!?

Благоевград е разположен в Югозападна България, в така наречената Благоевградска котловина, на около 410 метра надморска височина. Градът се намира в непосредствена близост до югозападните склонове на Рила планина, в поречието на реките Струма и Благоевградска Бистрица.

На запад от него се вижда подножието на Влахина планина. Територията на града в регионален мащаб се намира в най-западната част на Рило-Родопския масив.

Благоевград се намира:

  • на главен път Е-79;
  • на 100 км южно от столицата София;
  • на 20 км от Република Македония;
  • на 100 км от границата с Гърция (на 250 км от прстанищния град Солун).

На 200 м западно от него започва природният парк „Бачиново“, по поречието на река Бистрица. По дължината на 2.5 километровата алея са разположени заведения, хотели, детски площадки, „Аквапарк- Благоевград“ и закритият басейн. В края на алеята се намира изкуствено направено езеро, което се пълни с вода от река Бистрица и в което плуват водни колела направени под формата на лебеди. В близост до града е ски-пистата Бодрост.

Благоевград е университетски град. В него се намират Югозападният университет “Неофит Рилски “ , Американският университет в България, Колеж по туризъм и Технически колеж към ЮЗУ „Неофит Рилски“, които все повече се налагат в културния и обществения живот на града и носят славата му на най-младия университетски център. Благоевград, разположен в непосредствена близост до Гърция и Македония, с наличие на съвременни транспортни връзки, богат със своите културни и исторически забележителности, с природните си красоти и лечебни минерални води, a хотелите в Благоевград са уютни и става все по-привлекателен за културен и екологичен туризъм, за летен и зимен отдих

Благоевград е изходен пункт за Рилския манастир, за особено очарователния град-музей Мелник.

Оттук тръгват туристическите пътища за приказно красивите планини Рила и Пирин,

което развива града като важен център на маршрута, спортовете и конгресния туризъм в България.

http://hoteli-blagoevgrad.com/

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Благоевград е страхотен град. Бил съм там няколко пъти и с удоволствие бих отишъл пак!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове